Благодаря на колегите от турската страна за проведеното много активно,

...
Благодаря на колегите от турската страна за проведеното много активно,
Коментари Харесай

Калин Стоянов по повод убийството на граничаря от Елхово: Вярвам на турското правосъдие

Благодаря на сътрудниците от турската страна за извършеното доста интензивно, бързо и съответно следствие с интернационален темперамент. В рамките на една година те съумяха да го приключат и да внесат делото в съд. Вярвам на турското правораздаване. Животът е скъп, смятам, че ще има ефикасна неоправдателна присъда. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов преди началото на второто съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров.

В Одрин българският вътрешен министър е дружно със старши комисар Петър Джигов, заместник-директор на Групово дело " Гранична полиция ", с цел да заявят цялостна поддръжка и съпричастност към роднините и околните на сътрудника, който почина при осъществяване на служебните си отговорности. Още през месец септември министър Стоянов пое персонален ангажимент към родителите на Петър да им окаже цялостно подпомагане при връзката им с турската страна.

На правосъдното съвещание в Одрин участва и служителят от Министерството на защитата, бил в екипна двойка с Петър Бъчваров. На предходното съвещание на съда, на което участва шефът на Групово дело " Гранична полиция ", стана ясно, че остава точно военнослужещият да бъде разпитан персонално от турския съд.

Българската страна изрично е декларирала, че няма искания във връзка с нанесените вреди по автомобила, с който са били двамата чиновници по времето на осъществяване на закононарушението, посочи министър Стоянов и изрази вяра в най-скоро време да бъде постановена ефикасна неоправдателна присъда.

В отговор на журналистически запитвания министър Стоянов удостовери, че все още има дейна преписка сред страната ни и Узбекистан във връзка със арестувания там български жители, наказан у нас за двойно ликвидиране.

" Очакваме до края на годината наказаният да бъде екстрадиран в България и да изтърпи наложената му доживотна присъда ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР