„Благодаря, че за поредна година се събираме и живеем заедно

...
„Благодаря, че за поредна година се събираме и живеем заедно
Коментари Харесай

Пловдив пие осмото си „Кафе на толерантността“

„ Благодаря, че за поредна година се събираме и живеем дружно без спорове. Пловдив обратно във времето и в този момент демонстрира, че тук в никакъв случай не имало проблеми на верска основа. Ние сме град на толерантността “ сподели в своето одобрение кметът Здравко Димитров по време на обичайното „ Кафе на толерантността “.

За осми път представители на другите общности и религии в Пловдив се събраха в Джумая джамия, по покана на джамийското настоятелство, с цел да показват мирното общуване сред етносите в града. Сред формалните посетители бяха още регионалният шеф Йордан Иванов, ръководителят на общинския съвет Александър Държиков, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и дългогодишни съидейници на самодейността от разнообразни организации.



По време на срещата кметът разгласи, че Пловдив към този момент заема 4-то място в класацията за най-хубава европейска дестинация за 2022-а година. „ Смятам, че този триумф надгражда купата " Европейска столица на културата " и е доказателство, че градът ни се развива в вярната посока и тук живеят прелестни хора “, добави още Здравко Димитров.

На обичайното събиране бяха припомнени вандалските прояви над Джамията в центъра на града през 2014-а година, станали мотив година по-късно да се постави началото на годишната демонстрация с обръщение за мир и съгласие.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР