Благодарността е висша форма на човечност и любов към живота.

...
Благодарността е висша форма на човечност и любов към живота.
Коментари Харесай

Силата на думата Благодаря

Благодарността е висша форма на човещина и обич към живота. Да бъдем признателни значи да бъдем в смирено положение на духа, което обгръща света и го приема от позитивна позиция.

В свят, изпълнен с безредици, недоволства и забързано всекидневие, все по-важна е силата на думата Благодаря.

Тя носи със себе си освен прелестно чувство и мир, само че и позитивно влияние върху личностното развиване.

Да изричаме постоянно тази дума е значимо за основаването на качествена околна среда за нас самите, в която да имаме здрави обществени връзки и оптимално психическо здраве. Благодарността спомага още за повишение на щастието и насладата в живота.

Каква е същинската мощ на думата Благодаря?

Думата Благодаря дава чувство за благополучие и благоденствие

Изразяването на признателност може да увеличи нашето лично възприятие за благополучие и благоденствие. То ни припомня за положителните неща, които се случват в живота ни, и ни оказва помощ да се фокусираме върху позитивните аспекти на живота.

Благодарността акцентира благодарност

 Да бъдем признателни

Когато показваме признателност, ние в действителност си признаваме, че нещата не се случват автоматизирано, а че има други хора или условия, които способстват за нашето благоденствие и благополучие. Това акцентира смисъла на взаимозависимостта и солидарността.

Думата Благодаря усъвършенства междуличностните връзки

Когато показваме признателност, това демонстрира на другите, че ценим тяхната помощ, време и старания. Това може да ускори връзката сред хората и да сътвори по-позитивна конюнктура. Думата Благодаря сплотява и съкратява дистанцията сред сътрудници, другари, сътрудници или познати. Тя може да послужи за основа за създаване на взаимоотношения от инцидентна среща към положително другарство.

Благодарността показва почитание

Силата на думата Благодаря е и да внушава почитание сред хората. Ако някой на улицата ни помогне с пазарските торби или някой ни направи път в рейса, то това е жест, заслужаващ признателност. При изложение на признателност, хората показват взаимно почитание за дребните жестове или огромните услуги в всекидневието.

Думата Благодаря въодушевява към осъществяване на положителни каузи

 Благодарност

Когато хората се усещат оценени и уважавани, те постоянно се стимулират да вършат още повече положителни каузи. Така благодарността може да сътвори верижна реакция на добрина и дейности в обществото.

Думата Благодаря оказва помощ за решение на спорове

Изразяването на признателност може да помогне при разрешаване на спорове и недоразумения. То може да потисне отрицателните страсти и да помогне на всички страни да се почувстват по-добре.Вълшебната дума Благодаря е знак за благодарност, от който се нуждаят всички наши близки. Колкото по-често се склоняваме да благодарим, толкоз по-малко спорове ще пораждат в обществените връзки.

Вижте също: Защо е значимо да сме признателни

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР