Благодарна съм, че за четвърта поредна година имам възможност да

...
Благодарна съм, че за четвърта поредна година имам възможност да
Коментари Харесай

Ева Майдел: До 2020 г. ще има 500 000 незаети работни места, изискващи цифрови умения

Благодарна съм, че за четвърта поредна година имам опция да споделя седмицата на програмирането с млади и надарени програмисти от цяла Европа. Цифровите умения са основни за сполучливата ни реализация в обществото и за това поддържам редица начинания, които целят да подобрят уменията на европейците, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка Европейската седмица на програмирането.

В рамките на самодейността Майдел поддържа две основни събития: полемика на високо равнище "Кодиране за деца " с присъединяване на американския дипломат Гордън Сондланд и Браян Морин, вицепрезидент на водещия американски производител на авиационна, галактическа и военна техника - Боинг. По време на полемиката деца програмисти на възраст сред 6 и 16 години описаха пред за своите желания и достижения в областта на ИТ и какво биха желали да се промени в просветителната стратегия на учебните заведения, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Второто основно събитие бе годишната полемика за модернизирането на библиотеките, като места за придобиване на нови познания и умения. Всяка минала година бележи нов растеж на осъществени образования, които подкрепят цифровата просветеност на жителите във всяка една възраст. До 2020 година ще има 500 000 незаети работни места заради липса на фрагменти с положителни цифрови умения. Имаме положителни образци на обичайни библиотеки, които дават безвъзмездни постоянни курсове по програмиране за най-малките, както и курсове за потребление на компютър за по-възрастните, разяснява Ева Майдел.

В тазгодишното издание на Европейската седмица на програмирането са регистрирани над 25 000 събития, което е рекорден брой. В България се организират 417 събития в разнообразни градове, които могат да бъдат открити на codeweek.eu.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР