Благодарим на Франция, но трябваше да отхвърлим предложението, написа външният

...
Благодарим на Франция, но трябваше да отхвърлим предложението, написа външният
Коментари Харесай

Буяр Османи: Днешното гласуване в българския парламент ще блокира задълго европейския процес

Благодарим на Франция, само че трябваше да отхвърлим предлагането ", написа външният министър на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи във " Facebook ". Предлагаме позицията му без редакторска интервенция:

" Две думи стоят сред триумфа и неуспеха на Европейския съюз в района. Думата " протокол " в рамката, като парадигма на исторически въпроси, и думата " разкриване " в параграф шести от заключенията на съвета. И двете думи не са във френското предложение като дефинитивни решения, а са сложени (някои от тях в скоби) като въпроси, по които не може да се реализира единодушие заради позицията на Република България.

Днешното приемане на резолюцията в българския парламент, която натъртва на тези два въпроса, ще блокира в дълготраен проект европейския развой, а също по този начин ще сковава инструментите на дълготрайното съглашение за другарство.

Френското председателство беше доста деликатно при формулирането на текста, като обърна внимание на чувствителността и на двете страни и по тази причина сложи въпросите, които не бяха допустими за нас, като недефинирани оферти (в скоби), с цел да подчертае, че това са нерешени въпроси. Следователно можем единствено да благодарим на френското председателство, само че трябваше да отхвърлим предлагането им в тази форма, точно заради частите в него, за които българската страна не прояви схващане без причини. "

Припомняме, че македонският министър председател Димитър Ковачевски съобщи през вчерашния ден: " Предложението на френското председателство за отблокиране на европейския ни път в този тип, в който е сега, е недопустимо за мен, президента, държавното управление, съдружните сътрудници и жителите на Северна Македония. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР