Благодарение на предприети незабавни и професионални действия служители от сектор

...
Благодарение на предприети незабавни и професионални действия служители от сектор
Коментари Харесай

Жена хвана автобуса за Варна с 30 000 лв. в джоба и ето какво й се случи в ранния следобед

Благодарение на подхванати незабавни и професионални дейности чиновници от бранш „ Престъпления срещу собствеността “ в ОДМВР-Варна съумяха да спрат жителка на Девня да съобщи 30 000 лв. на мними служители на реда.

В ранния следобяд оперативните служащи спрели рейса Девня-Варна, в който тя пътувала. Само извънредно бързата интервенция на униформените е попречила даването на парите.

Схемата на измамата е добре позната – на телефона на жертвата звъни чужд, който се показва за полицейски чиновник и „ пуска в деяние “ известния сюжет за провеждана полицейска интервенция в града, в който тя живее. Следва апела за подпомагане и уточняване на мястото, където дамата би трябвало да остави уговорената сума.

За следващ път ОДМВР Варна припомня, че институциите в никакъв случай и по никакъв метод не се обръщат към хората за подпомагане с искане на пари. При всеки сходен опит за въвеждане в подвеждане жертвата навреме може да алармира на телефон 112, както и в дежурните елементи на структурите на Министерство на вътрешните работи.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР