Благодарение на невероятен финален спринт българският гребец Емил Нейков спечели

...
Благодарение на невероятен финален спринт българският гребец Емил Нейков спечели
Коментари Харесай

Гребецът Емил Нейков завоюва бронз на Световното в Пловдив

Благодарение на необикновен заключителен спринт българският гребец Емил Нейков завоюва бронзов орден на скиф на Световното състезание по гребане U23, което се организира в Пловдив. Синът на олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова дълго време се движеше в дъното на колоната, само че в последните 500 метра навакса изоставането си и съумя да се пребори за третата позиция в крайното класиране.
Прочетете още
Нейков записа време от 06:55.60, като остана единствено на девет стотни от втория Андрю Шийхън, финиширал за 06:55.51. Златото завоюва поляка Пьотр Пломински, който поведе през цялото време и макар по-бавния си завършек на надпреварата остана неосъществим за останалите с време от 06:54.79. Зад Нейков се подреди португалеца Андре Пинто, пети остана германеца Пол Бергхоф, а последното шесто място бе за швейцареца Боян Рюфурт.

Това е трети орден за Емил Нейков от Световно състезание за младежи до 23 години след златното отличие от шампионата на планетата в Рачице, Чехия през 2021 година и бронзовия орден от шампионата във Варезе, Италия през предходната година.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР