Благодарен пациент, излекуван от COVID-19, направи дарение на отделението по

...
Благодарен пациент, излекуван от COVID-19, направи дарение на отделението по
Коментари Харесай

Излекуван от COVID-19 пациент направи дарение на болницата в Разград

Благодарен пациент, оздравял от COVID-19, направи подаяние на отделението по анестезиология и интензивно лекуване на разградската болница.

В знак на благодарност Атанас Атанасов, който е шеф на Общинския културен център в града, даде първата си заплата след завръщането си на работа за потребностите на отделението.

Жестът му прелестно изненада началника на отделението доктор Георги Кулишев, който одобри дарението. Атанасов и брачната половинка му сервираха на целия екип и торта. Той показа, че в болничното заведение попада по неотложност през март, а лекуването му продължава 34 дни.

Повечето време от тях прекарва в интензивното поделение, като на два пъти е бил интубиран. Месеци по-късно се възвръща. Благодарение на грижите и професионализма на медиците Атанасов към този момент е здрав и се усеща добре.

От името на целия екип началникът на отделението доктор Георги Кулишев благодари на донора за жеста на внимание и поддръжка. Той акцентира, че излекуването на Атанасов е триумф за всички и изрази вяра повече хора да имат неговата орис. Медикът отрави апел към хората, които към момента не са имунизирани, да го създадат.

Д-р Кулишев сподели още, че сега в отделението се лекуват шестима заболели от ковид и двама с тежки други болести. Той добави, че отделението е снабдено с нужната инсталация и лекарства.

Лекарят моли всеки, който има опция, да се отзовава и на апелите на близки на заболели за даряване на кръвна плазма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР