Бизнесмените Спас Русев и Кирил Домусчиев са потенциални купувачи на

...
Бизнесмените Спас Русев и Кирил Домусчиев са потенциални купувачи на
Коментари Харесай

Спас Русев и Кирил Домусчиев се конкурират за придобиването на Нова телевизия

Бизнесмените Спас Русев и Кирил Домусчиев са евентуални купувачи на Нова телевизия. Шведската компания MTG сега договаря за продажбата на медийната група " Нова броудкастинг груп " точно с тях, твърди " Капитал ", като се базира на свои източници.
В процедурата за продажба, съветник в която е лондонският офис на Citi, Русев и Домусчиев не вземат участие дружно, а като съперници. " Да, декларирал съм интерес пред MTG за " Нова " в консорциум с огромна задгранична компания ", удостовери Спас Русев , като не пожела на стадия да разкрие кой е сътрудникът му. Сигурното е, че той не взе участие в договарянията през БТК, където е най-големият акционер. Кирил Домусчиев не е бил открит за коментар.
Появата на български играчи за " Нова телевизия " беше изцяло предстояща развръзка след неуспеха на договорката сред MTG и чеха Петр Келнер, който предходната година купи българския бизнес на " Теленор ". Неговият капиталов фонд PPF Group се беше договорил през февруари 2018 да заплати 185 млн. евро за " Нова броудкастинг груп ", която включва седем телевизионни канала и 19 онлайн компании с общи доходи за 2017 година от 100 млн. евро. В понеделник притежателят на българската медийна група - шведската компания MTG, разгласи, че приключва съглашението за продажба с чешкия фонд поради дейностите на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С невиждано решение през лятото на 2018 година българската антимонополна комисия блокира договорката.
В момента тече обжалване на решението й в съда, само че първото съвещание по него е планувано чак за май тази година. Проточването на делото на практика направи договорката невъзможна. Дори и MTG да беше спечелила делото, отлагането във времето щеше да е направило офертата на Келнер невалидна. " Прекратяването на контракта с PPF Group е разследване от решението на българската Комисия за защита на конкуренцията да отхвърли препоръчаната продажба на PPF, както и приключването на удължената последна дата по контракта за покупко-продажба ", се споделя в изказването на MTG. От компанията прецизират, че са влезнали в " диалози " за продажбата на " Нова " с " други заинтригувани компании ".
По-важното обаче е друго - с решението на Комисия за защита на конкуренцията беше даден явен сигнал, че купувачът на " Нова " би трябвало да има утвърждението на властта. А това значи локален състезател или в най-лошия случай - локален сътрудник, който да има надзор върху наличието, прецизира " Капитал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР