Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде върнат под конвой от Испания

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде върнат под конвой от Испания
Коментари Харесай

Връщат в България Ветко Арабаджиев, но не и съпругата му

Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде върнат под ескорт от Испания на следващия ден на летище " София ", заяви " 24 часа ".
Това става след решение на втори съд в Испания, който почете настояването на Специализираната прокуратура за екстрадиция на хотелиера у нас. Съпругата му Маринела обаче няма да пътува с него, защото производството за нея към момента не е завършило.
Двамата бяха арестувани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, наоколо до Барселона.
7 месеца преди този момент бяха търсени поради следствие за данъчни закононарушения, което стартира против тях през септември предходната година.
По делото е упрекнат и дребният им наследник Вълчо, който наскоро излезе от ареста против половин милион лв. гаранция.
След връщането на Ветко Арабаджиев в София той ще бъде арестуван за 72 часа от прокурор, а по-късно от обвиняването ще упорстват и за непрекъснат арест на предприемача пред профилирания съд.
Припомняме, че на 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят непринудено да бъдат върнати в България, откакто Националният съд в Мадрид разгласи, че ги оставя за непрекъснато в ареста Ветко и Маринела Арабаджиеви.
Синът им Вълчо Арабаджиев излезе на независимост на 23 април откакто заплати гаранацията си от 500 000 лева Ветко и Маринела Арабаджиеви са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група и пране на пари.
Ветко и Маринела бяха пуснати за търсени от Интерпол с алена бюлетина на 19 декември 2018 година Те се търсят и с Европейска заповед за арест (ЕЗА).
На 31 август бе осъществена профилирана акция в офисите на хотел " Маринела " в София и хотел " Марица " в Пловдив, които са благосъстоятелност на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лв. кеш, а както се изрази зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде, от куфари, касетки.
За преброяването на парите се наложи да бъде броячна машина от Българска народна банка. По-късно беше арестуван и сина на Арабаджиеви - Вълчо Арабаджиев, който е с мярка за неотклонение непрекъснат арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР