Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което
Коментари Харесай

Пътят на Ветко Арабаджиев от шофьор в захарен завод до милионер

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в някогашните секрети служби, което по-късно е унищожено в нарушаване на закона.

За някогашните служби Арабаджиев е прочут като " сътрудник Стефан ". От Комисията по досиетата отхвърлиха да разясняват документите, които уличават роденият в Асеновград под името Вълчо като сътрудник на службите.

Интересното при него е ясната наклонност на така наречен " стълба на Държавна сигурност " - приел да сътрудничи преди измененията, той единствено за няколко години се издига от водач в цех до предприемач в областта на хотелиерството и туризма.

Първите му хотели датират от 1996 година По това време той получава голям банков заем, а две години преди този момент досието му е унищожено, заяви bTV.

Законът не разрешава заличаването на досиетата на сътрудниците на Държавна сигурност. Регистрацията му там е преди да смени името си от Вълчо на Ветко.

Арабаджиев е огласен от Комисията през 2014 година, тъй като участва в листата с кредитните милионери, които подлежат на инспекция за принадлежност. Той е бил кредитен милионер към банка " Хеброс " и се сочи като първият български предприемач, който има два частни самолета.

Следва шеметна кариера и фамилията на някогашния водач става световна двойка номер едно в София. Те са навсякъде-по балове, приеми и всемирски събития.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР