Бизнесменът Патрик Драхи и неговата компания Altice са увеличили дела

...
Бизнесменът Патрик Драхи и неговата компания Altice са увеличили дела
Коментари Харесай

Патрик Драхи увеличи дела си в BT до 18%, Лондон го предупреди

Бизнесменът Патрик Драхи и неговата компания Altice са нараснали каузи си в British Telecom (BT) до 18%, което ги трансформира в максимален притежател в телекома. Увеличението е коствало 1.02 милиарда паунда. Британското държавно управление съобщи, че е готово да се намеси, с цел да спре изцяло изкупуване на BT от страна на Altice. " Ние следим деликатно обстановката ", съобщи представител на властта пред в. Guardian. Според него държавното управление няма да се поколебае да работи, в случай че е належащо, с цел да отбрани сериозната национална телекомуникационна инфраструктура. Обявяването на подготвеност за интервенция идва след извършена среща сред държавния секретар по цифровите технологии, културата, медиите и спорта Надин Дорийс и настоящия и бъдещия изпълнителен шеф на BT Филип Янсен и Адам Крозиер.

Драхи съобщи, че в случай че трета страна не направи сходна оферта, то компанията му за момента няма такива планове. Според законите на Острова Драхи няма да има правото да насочи сходна оферта шест месеца след изявлението си, че няма такива планове. Единственият вид това да се случи е, в случай че трета страна насочи предложение, или Altice реализира сделка с борда на шефовете на BT. По същата причина Altice нямаше право да изкупува акции на BT до 11 декември. Altice закупи 12.1% от British Telecom през юни.

Бизнесменът, който има френско, израелско и мароканско поданство, съобщи, че нарастването в каузи идва след месеци на градивни диалози с борда на шефовете на BT. " Имаме удоволствието да използваме тази опция да увеличим дяловото си присъединяване в BT ", сподели Драхи. " През последните месеци ние работихме градивно с борда и управлението на BT и чакаме с неспокойствие да продължим този разговор ", се споделя в негово изказване, публикувано до медиите. " Продължаваме да ги почитаме високо и продължаваме да поддържаме напълно тяхната тактика, основно изиграването на съществена роля в даването на разширение на достъпа до широколентова мрежа, което е капиталова стратегия, от основно значение както за BT, по този начин и за Обединеното кралство ", добави Драхи. BT е в развой на реализация на план на стойност 20 милиарда паунда, който цели прокарването на широколентов кабел през цялата страна, което фрапантно ще увеличи както качеството на интернет мрежата на Острова, по този начин и нейната скорост.
Преструктуриране
Според специалисти Драхи може да наклони везните в интерес на това BT да отдели своята мрежова дивизия Openreach, с цел да реализира по-висока финансова оценка. Драхи вижда като най-печеливша дивизия на BT точно Openreach, стига тя да е лишена от рисковете, свързани с потребителските звена на BT. Последните шест години са характеризирани със спад на акциите на английския телеком. Въпреки това делене на компанията наподобява малко евентуално, като основната причина е обвързаността на комерсиалния отдел на BT и плана за широколентова мрежа.
Реклама
През януари в Обединеното кралство в действие влиза Законът за националната сигурност и вложенията, който ще даде доста повече благоприятни условия на държавното управление да блокира покупко-продажби и сливания, които се считат за такива с " национално значение ". BT сигурно ще попадне в тази категория, което прави възможностите на Altice да приключи изцяло придобиване на BT доста по-малки. Британското държавно управление към този момент разпореди инспекция на договорката за закупуването на основания в Кеймбридж дизайнер на чипове Arm. Nvidia се чака да приключи придобиването й против 75 милиарда $, само че държавното управление преди този момент би трябвало да утвърди договорката.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Инвестиции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР