Бизнесменът от Добрич Антон Проданов, който беше основен свидетел по

...
Бизнесменът от Добрич Антон Проданов, който беше основен свидетел по
Коментари Харесай

Основният свидетел срещу депутата със суджука е задържан за данъчни престъпления

Бизнесменът от Добрич Антон Проданов, който беше главен очевидец по делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, е арестуван при акция против незаконна група за укриване на налози. Това заяви пред публицисти в града зам. основният прокурор Иван Гешев, представен от организация " Фокус ".

Първоначално той сподели, че има четирима арестувани членове на групата и нейния водач, който " в някаква степен е емблематично за град Добрич " лице, осъждано нееднократно за данъчни закононарушения. На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов Гешев разгласи: " Така подложен въпросът, за него става въпрос. "

Акцията през днешния ден е вървяла редом в Добрич, Варна и София. Арестуваните са от разнообразни обитаеми места, а единият от тях има огромен бизнес в столицата.

Най-късно на следващия ден на арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания. По първични данни вредите от данъчните закононарушения на групата са за към 300 хиляди лева

През 2017 година Антон Проданов подаде сигнала против някогашния народен представител Мартинов, като разгласи, че той му е изискал 4 тона суджук, който сякаш бил за премиера Бойко Борисов. В началото на годината Специализираната прокуратура съобщи на съд Живко Мартинов. Той напусна Народното събрание, откакто основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетът му да бъде свален.

Случайно или не, в деня, в който в София се организира митинг против номинацията на Иван Гешев за основен прокурор, той се оказа в другия завършек на България, където реши да се похвали с следващата интервенция на Специализираната прокуратура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР