Бизнесменът Олег Дерипаска е решил да напусне Борда на директорите

...
Бизнесменът Олег Дерипаска е решил да напусне Борда на директорите
Коментари Харесай

Дерипаска се оттегли от директорския пост в En+


Бизнесменът Олег Дерипаска е решил да напусне Борда на шефовете на групата компании En+, която е най-големият акционер в алуминиевия колос „ Русал “.

По време на съвещанието Бордът на шефовете единомислещо одобри ограниченията, които имат за цел да извадят компанията от глобите, които Съединени американски щати й постановиха.

Целта на по този начин наречения проект Баркър /по името на ръководителя на борда Грегъри Баркър/ е да се понижи каузи на Дерипаска под 50% и да се приключи неговото въздействие благодарение на назначението на нови членове. В резултат на това болшинството ще се окаже в ръцете на самостоятелни шефове.

В началото на април Съединени американски щати въз основа на „ Кремълския отчет “ вкараха наказания срещу редица съветски предприемачи, служители и компании. Под ударите на ограничаващите ограничения попаднаха „ Русал “ и En+ на Олег Дерипаска. На 23 април американското министерство на финансите позволи опцията за намаляване на глобите срещу „ Русал “, в случай че Дерипаска престане да управлява компанията. Тогава компанията En+, която е надзорен акционер в „ Русал “, заяви, че Дерипаска ще напусне нейния ръб на шефовете и е подготвен да понижи своя дял в нея под 50%. От американското финансово министерство обявиха, че сама по себе си тази стъпка не е съображение за премахването на глобите. /ДВ
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР