Бизнесменът Ивайло Пенчев с нова скандална постъпка. Богаташът поиска да

...
Бизнесменът Ивайло Пенчев с нова скандална постъпка. Богаташът поиска да
Коментари Харесай

Голям скандал: Бизнесменът Пенчев дарява апарати за обдишване на болница, с условие негови хора да ги ползват с предимство ВИДЕО

Бизнесменът Ивайло Пенчев с нова скандална постъпка. Богаташът изиска да направи подаяние на болница, само че с изискване - неговите чиновници да са с преимущество за прилагане на апаратите за обдишване, в случай че се наложи. Болницата, която получи дарението, реши да върне парите, определяйки проблема като аморален.

"Знам какво е общото въодушевление. Какви са общите тези. Не, не скърбя. Съжалявам, че го направих с държавна болница. Защото държавните лечебни заведения, като всяко държавно нещо, са нечастно ", сподели Пенчев в ефира на bTV.

"Стана доста непринудено. Исках да купим машини. Купуваме пет машини, слагаме ги в офиса. И, в случай че някой закъса, от нашите хора в болница и няма машина за него. Звънва, пращаме му машина, спасяваме го.

После си помислих, за какво би трябвало да седят в офиса, дано да седят в някоя болница, да ги употребяват, а като на наш човек му потрябва, той да е с преимущество. Ей по този начин, за 5 минути ми породи мисълта. Тогава шефката на маркетинга ми сподели, че познава хора в Александровска, те са доста свястна болница. Подписахме контракт, преведох им парите ", обясни предприемачът.

По думите му, това е трябвало да стане скрито от обществото.

"Не желаех да излиза информацията за това подаяние, само че го постнах във вътрешната група на компанията. Оттам знам, че е излязло. После е излязло и от другаде. Върнаха ми парите ", сподели той.

По думите му, той се бил договорил с лекаря вторият да откри апаратите, а предприемача парите.

"След като ми върнаха дарението, подхванахме ние да търсим машини. Намерили сме десетина доставчика. Бързо сега могат да се доставят единствено от Китай. Имаме си офис в Китай. Имаме си хора, познават китайски лекари. намерили сме най-хубавите китайски машини.

Те се употребяват в незабавните отделения. Надявам се на следващия ден да ги купим. Купувам първите 10, в случай че стане ще купим още. Намерили сме ги на ниска цена. По 11 000 $. Ще ги дарим под изискване, със същото изискване. Три лечебни заведения са съгласни. Те са частни ", сподели още предприемачът.

Пенчев призна, че не си е задавал дълбокия метафизичен въпрос, какво ще стане, в случай че би трябвало да изключат различен човек от апарата, с цел да спасят негов чиновник. "Действам преди да мисля... Работната ми догадка е, че нашите хора са с преимущество. Заедно с лекаря ще се преценя. Знам, че е гадно. Не съм го доизмислил ", акцентира той.

Пенчев се опита да се измъкне с довода, че в случай че други богати хора купели машини като него, до подобен избор изобщо нямало да се стига. Аз обичам моите хора повече, другите хора ги обичам по-малко, призна предприемачът. "Аз съм решил да се погрижа за мойте хора, а останалите викат: Дай на мене ", добави той.

"Въобще не желая да си представям по какъв начин докторите вадят апаратите, доста е гадно. Това е теоритичен проблем, до който в никакъв случай няма да се стигне. Тези, които ме атакуват, не са дали и лев. Да купят по две машини и толкова. Да ме съдят колкото си желаят. Аз ще си върша това, което считам за вярно ", сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР