Бизнесменът Иван Саздов е завел граждански иск срещу Елена Йончева

...
Бизнесменът Иван Саздов е завел граждански иск срещу Елена Йончева
Коментари Харесай

Елена Йончева на съд за 1 млн. лв. за твърденията й, че Борисов си е купил къща в Барселона

Бизнесменът Иван Саздов е завел цивилен иск против Елена Йончева в Софийския градски съд за сумата от 1 млн. лева Делото е формирано в понеделник, въпреки че той е входирал искова молба на 23 май - последния работен ден преди евроизборите, на които някогашната журналистка бе лидер на листата на Българска социалистическа партия и на практика към този момент е определена за евродепутат.

Още на 23-ти притежателят на тенис клуб „ Банкя “ Иван Саздов разгласи пред медии, че завежда дело против Йончева.

Той съди лидерката на листата на Българска социалистическа партия по станалия доста "актуален " Закон за отговорностите и договорите, по тъкмо - за непозволено увреждане. Така искът - тъй като е за над 25 000 лева, започва напряко от Софийски градски съд. В исковата си молба той твърди, че е потърпевш имиджът му на дълготраен предприемач.

Според "Трафик нюз " Саздов припознава клюка и набеждаване, изречени на избирателен протест в Хасково, а след това - и от ефира на бТВ, където Йончева разгласи, че Саздов е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка - „ Палмс Ентерпрайсиз “, в която е превел 1,7 милиона евро.

"Това е неистина. Ще желая оптималното обезщетение - понасям освен морални и здравословни вреди, само че и се петни положителното ми име ", сподели предходната седмица Саздов.

Той беше ясно декларирал, че ще търси "максимален размер " обезщетение.

Ищецът до вторник още не бе внесъл наложителната държавна такса от 4% или - 40 000 лева, само че това надали ще му е проблем.
Самата Йончева наскоро осъди Бойко Борисов по същата скица - за изявленията му, че страната е плащала за репортажите ѝ.
Срещу нея имаше материал в прокуратурата и от Валери Симеонов за "нещо като държавна измяна ", по тази причина че показваше оградата с Турция, потвърждавайки че там има големи злоупотреби. Но прокуратурата постанови отвод за формиране.

Затова пък я преследва по наказателно дело за пране на пари - поради взаимни тв продукции на нейната компания с друга, ползваща пари на банкрутиралата КТБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР