Бизнесменът Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, във

...
Бизнесменът Хънтър Байдън, син на американския президент Джо Байдън, във
Коментари Харесай

Синът на Байдън се обяви за невинен по делото за незаконно оръжие

Бизнесменът Хънтър Байдън, наследник на американския президент Джо Байдън, във вторник се разгласи за невинен по федералните обвинявания за нелегално владеене на оръжие, оповестява АП. 

Той бе обвинен в неистина при закупуване на револвер през 2018 година, който е държал към 11 дни. Тогава е бил подвластен от опиати, само че е излъгал за това при попълването на нужните документи. 

Може да получи до 25 години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. 

Това насочва делото към възможен правосъден развой през 2024 година, до момента в който татко му води акция за преизбиране.

Припомняме, че в края на септември Хънтър разгласи, че съди Руди Джулиани и неговия юрист за хакерска офанзива за кражба на персоналната му информация.

Това се споделяше в заведеното в американския областен съд в щата Калифорния, където живее Байдън, дело се споделя, че някогашният кмет на Ню Йорк и юрист на Доналд Тръмп, както и неговият личен юрист Робърт Костело.

Според Хънтър, двамата са отделили години, с цел да извършат атаките срещу него.

Прз юли, той се призна за отговорен по други обвинявания - за данъчни закононарушения. 

Скандалите около Хънтър Байдън бяха употребявани от републиканците за импийчмънт на татко му въз основа на необосновани обвинения в корупция. Правните му проблеми са доста, свързани с закононарушения за данъчното облагане и нелегално владение на огнестрелно оръжие.

Мнозинството гласоподаватели в Съединени американски щати смятат, че следствието за импийчмънт против президента Джо Байдън се употребява, с цел да бъде измамен под отговорност по закон, а не като несправедлива политическа офанзива. Това демонстрираха резултатите от скорошно изследване на публичното мнение, оповестено от ABC News и Washington Post.

Около 58% от гласоподавателите имат вяра, че по отношение на Байдън в тази ситуация се постъпва както с всеки различен президент, спрямо 32%, които споделят, че е третиран съзнателно незаслужено преди решаващи избори.

Избирателите обаче са разграничени по партийни линии дали Конгресът би трябвало да организира процедура по импийчмънт.

Проучването бе публикувано само няколко дни преди Комисията за контрол на Камарата на представителите да проведе първото си чуване за импийчмънт по отношение на направените по-рано изказвания за присъединяване на Байдън в бизнес сделките на неговия наследник Хънтър Байдън.

Очаквано, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп употребява случая, с цел да нападне още веднъж семейство Байдън. През юли, той допусна, че кокаинът, открит в Белия дом, може да е бил предназначен за сегашния американски президент Джо Байдън или за сина му Хънтър.

Според него, изказванията за присъединяване на Хънтър Байдън в противозаконни покупко-продажби с украинска компания са  " най-големият скандал в историята на Съединени американски щати, а може би и в света ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР