Бизнесменът Емилиян Гебрев за момента не коментира нито изявленията на

...
Бизнесменът Емилиян Гебрев за момента не коментира нито изявленията на
Коментари Харесай

Има ли връзка между случая Гебрев и случая Скрипал

Бизнесменът Емилиян Гебрев за момента не разяснява нито изказванията на българските управляващи, нито обявата в интернационалния уебсайт за следствия " Белингкат ", която прави връзка със обвинените за отравянето на Сергей Скрипал. Пред " По света и у нас " Гебрев съобщи, че би приказвал след съвещанието на парламентарната комисия в сряда, която ще изслуша основния прокурор и шефовете на спецслужбите.

Мотивът на Гебрев да изиска обновяване на следствието за покушението против него е, че намира подобие в признаците, които имал след отравянето, с тези на Скрипал.

Сергей Федотов е пристигнал в България в края на април 2015 година - ден преди да бъде токсичен Емилиян Гебрев. Агентът на съветското военно разузнаване е дошъл с полет от Москва на летище Бургас, имал е билет за връщане в съветската столица с полет от летище София.

Вечерта, когато е токсичен Гебрев, съгласно източници на " По света и у нас ", Федотов е бил отседнал в хотел в столицата ни, само че това не е бил " Кемпински ". На идващия ден е напуснал страната ни през сухопътна граница и се е прибрал в Москва с полет от Истанбул.

Именно сътрудникът Федотов е причина интернационалният уебсайт за следствия " Белингкат " да направи връзка сред покушението над Гебрев и отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Лондон напролет на 2018 година

Федотов е третият обвинен за случая " Скрипал ", като другите двама Петров и Боширов са посочени за физически реализатори на интервенцията.

" Белингкат " отбелязва, че при двете отравяния във Англия и България организацията на пътуванията на Федотов е идентична.

Според изданието претекст за посегатеството над Гебрев може да е това, че той продава военна продукция на Украйна или пък, че Русия има интерес към оръжейния му цех.

Според английските спецслужби Скрипал е токсичен с " Новичок ", а обвинените за случая са работили под дипломатическо прикритие. Това стана мотив в края на март предходната година 29 страни и НАТО да изгонят 156 съветски дипломати.

В отговор Москва отзова 146 дипломати на взаимен принцип. България тогава не отзова чиновници от съветското посолство в София, като сподели, че са нужни още доказателства, че службите на Кремъл стоят зад отравянето на Скрипал.
 Службите проверяват има ли връзка сред отравянето на Гебрев и Скрипал Службите проверяват има ли връзка сред отравянето на Гебрев и Скрипал
България и Англия си сътрудничат в следствието в опита за отравяне на българския оръжеен производител Емилиян Гебрев и възможната връзка с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР