Бизнесът в Банско се притеснява от сериозен спад на туристите

...
Бизнесът в Банско се притеснява от сериозен спад на туристите
Коментари Харесай

Румен Драганов: Дъмпинг пречи на туризма в Банско

Бизнесът в Банско се тормози от сериозен спад на туристите тази година, който в избрани хотели стига 30%. Според кмета на Банско Георги Икономов обаче, макар неприятната реклама туристите в Банско се усилват с всяка минала година.

Хотелиерите в курорта обаче са на мнение, че все по-малко туристи ще посещават града, тъй като се популяризира като евтина дестинация и тъй като няма държавни условия към хотелите, които оферират услуга "All inclusive ", а такива има в Гърция и Турция.

Директорът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов разяснява данните в утринния блок на Bulgaria ON AIR и сподели, че картели и дъмпинг пречат на Банско да се развива като туристическа дестинация.

"Фирма, която продава леглото за 108 лева - 65лв. от него е въжен превоз картата, остават някакви 40 лева за нощувка, цялостен интернат и всичко. Този дъмпинг, който се получава вътре в хотелиерството пречи на Банско. Затова в Банско през днешния ден се продават 67 хотела и още 5 000 кревати ", уточни Драганов.

По думите му в курорта би трябвало да се направи организация от кмета, нещо което Румен Драганов е посъветвал и градоначалника Георги Икономов, тъй като в този момент даже няма по какъв начин в курорта да отчетат действително туристите.

"Местният бизнес не е кьорав ", безапелационен e Драганов.

По думите му втори въжен превоз в Банско няма, тъй като всички мълчат за фрапантните нарушавания в курорта и неналичието на конкуренция, която разрешава единствено на избрани играчи да печелят.

Драганов сподели, че това е и повода вложители да продават своите хотели, тъй като са били подведени, че ще има развиване в туризма и инфраструктура, с която това да стане.

Румен Драганов сподели, че се чака спад на туристите и през лятото у нас, което се удостоверява даже и от 40-50% по-малко декларирани полети до летищата във Варна и Бургас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР