Бизнесът от Североизточна България намали просрочените си задължения към Националната

...
Бизнесът от Североизточна България намали просрочените си задължения към Националната
Коментари Харесай

Бизнесът от Североизточна България намали просрочените си задължения с 265 милиона лв.

 Бизнесът от Североизточна България понижи просрочените си отговорности към Националната организация за приходите с 265 милиона  лева. През интервала от 01.01.2021 година до 31.07.2021 година Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна е събрала 264 908 818 лв. просрочени  задължения, включително 185 949 994 лв.  нови  задължения и 78 958 824 лв. остарели отговорности.

По отношение на осъществяване на общия проект за приходите, Национална агенция за приходите Варна регистрира към 31.07.2021 година осъществяване в размер на близо 1,5 милиарда лв..

След формиране на изпълнителни каузи, от приходи в набирателната сметка на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна, където се внасят просрочени отговорности, са събрани  83 128 186 лв.. Това е резултата от първите седем месеца на годината. Съпоставка с данните за същия интервал на предходната година, демонстрира нарастване с 15 177 928 лева  или  22,34 %.

До края на юли 2021 година, посредством механизма за взаимодействие  " Национална агенция за приходите – сътрудник на бизнеса “, са издадени 276 броя позволения за неотложни заплащания от обществените реализатори на Национална агенция за приходите Варна. Този механизъм дава опция на компании, които са затруднени да обслужват отговорностите си към бюджета и имат натрапен от Национална агенция за приходите запор на банкови сметки, обикновено да не престават активността си, като не се прекъсва  разплащането към чиновниците и контрагентите, както и покриването на настоящите разноски. Същевременно към бюджета регулярно се превеждат авансово контрактуваните с Национална агенция за приходите вноски до окончателното изчистване на насъбраното просрочено обвързване. 

В резултат от извършени срещи на шефа на Национална агенция за приходите Варна с 20 броя огромни длъжници, същите са поели задължения и са погасили общо 4 258 529 лв. през интервала юни – юли 2021 година.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че невнасянето на просрочени отговорности води до пускане на процедура за наложително събиране на задълженията. Една от крайните ограничения за събиране на просрочени отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР