Бизнесът на доставчиците на облачни услуги в световен мащаб за

...
Бизнесът на доставчиците на облачни услуги в световен мащаб за
Коментари Харесай

Ключови тенденции в облачните технологии, които ускоряват цифровата трансформация на бизнеса

Бизнесът на доставчиците на облачни услуги в международен мащаб за поредна година регистрира отлични резултати. България не направи изключение от световните трендове. Датикум, един от водещите снабдители на облачни услуги, регистрира растеж от над 27% за първото полугодие и на актуалната година, и е измежду най-успешно представящите се в сектора. С известност на одобрен районен водач, печеливш бизнес модел и новаторско портфолио от услуги, мениджмънтът на Датикум има оптимистични упования за вероятностите пред промишлеността. Кои са преобладаващите трендове през актуалната година и кои ще бъдат новите движещи сили в региона на облачните услуги, споделя Георги Цеков, изпълнителен шеф на част от Сирма Груп Холдинг АД

- На фона на непрекъснатите софтуерни пробиви в региона на изкуствения разсъдък, на които сме очевидци от началото на 2023, настъпиха ли промени в региона на облачните технологии?

- Безспорно е, че облачните технологии са движеща мощ на цифровата гражданска война. Ще назова някои от стратегическите посоки за развиване в тази област -  внедряването на изкуствен интелект (ИИ) и машинно образование (МО), мулти-облак, сигурност в облака, системи с ниско потребление или с липса на код,  индустриалните облачни платформи и всичко като услуга (XaaS).  Данните от редица отчети и изследвания демонстрират, че фирмите са уверени, че внедряването на най-хубавите комбинации от облачни услуги и други новаторски технологии, води до повишение успеваемостта на техните процеси и интервенции. Според Gartner, Inc. разноските на крайните консуматори за обществени облачни услуги в международен мащаб се чака да набъбнат с 20,7% и да доближат общо 591,8 милиарда $ през 2023 година, спрямо 490,3 милиарда $ през 2022 година Това е повече от прогнозата за 18,8% растеж на облачните калкулации за 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР