Бизнесът иска уволнения и разследване на на „наглата кражба“ за

...
Бизнесът иска уволнения и разследване на на „наглата кражба“ за
Коментари Харесай

Бизнесът иска уволнения и разследване на наглата кражба от Топлофикация

Бизнесът желае уволнения и следствие на на „ наглата кражба “ за над 2 млн. лева от столичната " Топлофикация " чрезтърговия на ток през борсата.

" Трябва да има уволнения и следствие за кражбата от " Топлофикация - София ". Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лв. ", сподели Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, пред Нова телевизия.

На 16 юли на енергийната борса беше осъществена договорка за продажба на 50 МВтч на цени доста по-ниски от пазарните. Занижението е с близо 20 лв. на МВтч, сподели Велев.

" Това не можем да приемем, че е от неведение. Това си е нагла кражба. Абсолютно безочливо заграбване на средства за секунди, пред очите на всички. Това е нещо, което не може да се скрие, не може да се замаже, Не може да се изясни с непросветеност. Трябва да бъдат уволнени и разследвани отговорните ", добави той.

По думите на Велев КЕВР е определила референтна цена за базов товар 90 лв. за целия едногодишен програмен интервал. Това значи, че през зимата ще е над 100 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР