Бизнесът е наясно от ползите от приемането на страната ни

...
Бизнесът е наясно от ползите от приемането на страната ни
Коментари Харесай

Станислав Попдончев, БСК: Бизнесът у нас е готов за еврото

Бизнесът е наясно от изгодите от приемането на страната ни в еврозоната. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на " Фокус “ Станислав Попдончев, зам.-председател и основен финансов шеф на Българската стопанска камара. Позовавайки се на тяхно годишно изследване, упованията на бизнеса са позитивни за еврото. " На 56% от интервюираните са позитивни, и нарастват по отношение на миналата година. Ползите са извънредно доста. Мисля, че бизнесът е наясно от изгодите от приемането ни в еврозоната. Може би би трябвало да се изясни в допълнение на жителите за възможни опасности “, изясни той.

Станислав Попдончев разяснява и настройките за месечните хонорари. Работодателите не са срещу повишението на минималната работна заплат, посочи той. " Още предходната година за първите 6 месеца с над 10% бяха поправени възнагражденията в стопанската система, най-много за частния бранш “, припопмни той.

Според него въпросът е, че методът, по който това се прави, е циничен. " Това дава опция и доста други въпроси от обществения разговор да бъдат решавани посредством законодателство в Народното събрание, което не е добър метод “, уверен е Попдончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР