Бизнесът активно обмисля и развива програми за интегриране и професионално

...
Бизнесът активно обмисля и развива програми за интегриране и професионално
Коментари Харесай

Инициативата помага на хора с увреждания да повишат конкурентоспособността си

Бизнесът интензивно обмисля и развива стратегии за консолидиране и професионално развиване на хора с увреждания. Това стана ясно при старта на третото издание на към този момент сполучливо наложилата се стратегия Open Mind на "Теленор България ".

Тази година телекомът разшири обсега на интензивностите по програмата, с цел да притегли към идеята други компании в България. Мениджъри и специалисти от разнообразни дирекции в телекома споделиха с представители на виновния бизнес своя скъп опит от работата си по Open Mind. Те описаха за това какви са стъпките, които една организация би трябвало да направи, с цел да бъде сполучлива за всички заинтригувани страни сходна самодейност и срещнаха представители на бизнеса с това какви са спецификите при адаптирането на постройката, подбора на чиновниците, работата с тях и развиването им като персони и експерти.

Инициативата Open Mind дава опция на хора с увреждания да покачат квалификацията и конкурентоспособността си посредством работа в компанията. В третото издание на програмата тази година трима нови чиновници стартират работа в Теленор България. Днес те бяха показани от основния изпълнителен шеф на компанията Оле Бьорн Шулстъд и бяха приветствани от сътрудниците си в звена „ Клиентски тъжби “, „ Обслужване на клиенти “, „ Устойчиво развиване “.

Тримата нови чиновници ще работят по съответен план за интервал от 2 години, а компанията ще им обезпечи отворена и налична работна среда и съответното за заеманата позиция финансово заплащане. През този интервал участниците ще могат да обогатят знанията и уменията си, да се учат от най-хубавите експерти в компанията и да натрупат опит и убеденост. След привършване на присъединяване си, те ще получат опция да останат на непрекъсната работа или поддръжка за професионална реализация отвън компанията.

Програмата за хора с увреждания се организира годишно. През 2015 година компанията посрещна първите петима участници в програмата, които работиха в дирекциите „ Управление на процеси “, „ Правни връзки “, „ Финанси “, „ Технологии “ и „ Грижа за клиента “, а през 2016 идната вълна от участници – още веднъж петима на брой се причислиха към екипите на „ Човешки запаси “, „ Грижа за клиента “, „ Маркетинг “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР