Бизнес сградата на „Астрал холидейз“ се продава за 11.5 милиона

...
Бизнес сградата на „Астрал холидейз“ се продава за 11.5 милиона
Коментари Харесай

Продават "Окото" на "Астрал холидейз" за 11.5 милиона евро СНИМКИ

Бизнес постройката на „ Астрал холидейз “ се продава за 11.5 милиона евро, написа "Марица ". Офертата обаче не е директно обвързвана с банкрута на пловдивския туроператор, тъй като е пусната още от предходната година, като от време на време се актуализира. Последният ъпдейт в листата на столична организация за парцели е от предходната седмица, малко откакто „ Астрал холидейз “ влезе в произвеждане по неплатежоспособност и приключи активността си.

„ Астрал бизнес център “ бе публично открит през 2011 година, точно на 16-ия рожден ден на туристическата компания, и тогава вложителят "Астрал Пропърти Мениджмънт " ООД уточни, че е вложил над 10 милиона евро. Сградата е ситуирана на стратегическо място до летище София.

Районът е желан като бизнес локация, като съвсем отсъства жилищно строителство. За сметка на това прилежащата инфраструктура е доста на равнище. Наоколо са представителните офиси на Автоюнион Център, Порше Бизнес център, Sofia Airport Center и огромни логистични компании като DHL, Unimasters Solutions, TNT и други

Имотът е ситуиран върху терен с повърхност 1833 кв.м и има разгърната застроена повърхност 10 355 кв.м, която включва 2 подземни и 10 надземни равнища. Сградата се състои от две елементи - двуетажна комерсиална част - шоурум и ресторант, и осеметажна офис част с височина 36 м от кота съседен терен, показват брокерите.


Още с откриването си бизнес центърът се оказа един от първите у нас с същински зелен покрив - с 40 см почвен пласт и растителност. Подобни здания в последно време добиха доста известност у нас, като една от аргументите е, че зеленият покрив понижава нездравословните излъчвания от СО2 в атмосферата, както в същото време пази последния етаж от прегряване през летните месеци.

В огромните европейски градове такива планове са част от концепцията на общините за устойчива градска среда, като притежателите им получават облекчения от дължимите локални налози и такси. У нас обаче понижение към момента няма.

Преди 9 години центърът впечатли и с още едно нещо - имаше първата у нас: авангардна фасадна слънцезащитна система вид "double skin " (двойно остъкляване). По това време с такава можеха да се похвалят единствено още две здания в света - постройката на Армията на Спасението в Лондон и постройката на Мюнхенското презастрахователно сдружение.

„ Астрал бизнес център “ стана известен като "Окото ", защото външният силует на постройката включва овали и остри ъгли, повтаряйки формата на око. Този претекст е развъртян като украсителен детайл и на покрива. Проектът бе на проектант Атанас Панов от LP Consult.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР