Бизнес доверието в Германия се е влошило повече от очакванията

...
Бизнес доверието в Германия се е влошило повече от очакванията
Коментари Харесай

Проучване: Срив на бизнес доверието в Германия

Бизнес доверието в Германия се е влошило повече от упованията през юли, достигайки до двегодишен най-малко на фона на опасенията за по-високи цени на силата и вероятността за вероятен дефицит на газ. Това оповестиха международните организации, цитирайки проучване Мюнхенският институт за изследвания " Ифо ".

Индексът на бизнес доверието в страната понижа до 88,6 пункта през юли от 92,2 пункта през предишния месец. Икономистите предвидиха спад до 90,1 пункта. Така той регистрира спад за втори следващ месец, като доближи до най-ниското си равнище от юни 2020 година

По-лошите резултати се дължат на понижени упования от страна на бизнеса за вероятностите си през идващите шест месеца. Също по този начин фирмите са по-малко удовлетворени от настоящото си положение.

Компаниите чакат бизнес изискванията да станат доста по-трудни през идните месеци, съгласно изказване на института " Ифо ", чиито специалисти, представени от Асошиейтед прес, предизвестяват: " По-високите цени на силата и опасността от дефицит на газ тежат върху стопанската система. Германия е на прага на криза ".

Доставките на природен газ през тръбопровода " Северен поток-1 " от Русия до Германия бяха обновени по график предходната седмица след 10-дневно прекъсване за поддръжка на оборудването. Въпреки това то към момента работи единствено с 40 на 100 от цялостния си потенциал. Перспективата за бъдещи доставки от Русия, която неотдавна представляваше източник на към една трета от газовите доставки за страната, е несигурна.

Проучването на " Ифо " се основава на допитване на към 9000 немски компании в разнообразни бизнес браншове.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР