Бизнес активността в страните от еврозоната се увеличава с по-бавни

...
Бизнес активността в страните от еврозоната се увеличава с по-бавни
Коментари Харесай

Бизнес активността в еврозоната нараства по-бавно през май поради спад в производството

Бизнес интензивността в страните от еврозоната се усилва с по-бавни темпове през предишния месец на фона на нараснала динамичност в бранша на услугите, която компенсира спада в производството. Това сочат данните от ново изследване, което регистрира и намаляване на растежа на цените, осведоми Ройтерс.

Общият показател, който регистрира бизнес настройките на мениджърите по доставките в индустриалния и в бранша на услугите в еврозоната - Пи Ем Ай (PMI), направен от " Хамбург къмършъл банк " (Hamburg Commercial Bank - HCOB), понижава до тримесечен най-малко от 52,8 пункта през май при 54,1 пункта през април.

Показателят, който се приема за знак за общото положение на стопанската система на еврозоната, е над равнището от 50 пункта, което е знак, че тя нараства. Той обаче е под плануваното ниво от 53,3 пункта. 

" Сравнително устойчивият стопански напредък в бранша на услугите би трябвало да подсигурява, че еврозоната ще се възвърне отчасти. Той демонстрира, че стопанската система на еврозоната нараства през второто тримесечие, откакто брутният й вътрешен артикул не означи напредък през интервала октомври (2022 година – бел.ред.) - март 2023 година ", отбелязва Сайръс де ла Рубия, основен икономист в " Хамбург къмършъл банк ".

Индексът, който регистрира бизнес настройките на мениджърите по доставките в бранша на услугите в еврозоната - Пи Ем Ай (PMI), се намалява до 55,1 пункта през предишния месец при 56,2 пункта през април, когато означи едногодишен най-много.

Показателят, който отразява настройките на мениджърите по доставките в индустриалния бранш в еврозоната за развиването на бизнеса им - Пи Ем Ай (PMI), огласен през предишния месец, сподели задълбочаване на индустриалния спад на фона на намалено търсене от страна на клиентите макар спада на цените.

Индексът, който демонстрира размерите на промишленото произвеждане в еврозоната, се намалява до 56,4 пункта, което е най-ниското му ниво от април 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР