Бизнес активността в Еврозоната се е засилила през юни до

...
Бизнес активността в Еврозоната се е засилила през юни до
Коментари Харесай

Бизнес активността в Еврозоната се ускорява през юни

Бизнес интензивността в Еврозоната се е засилила през юни до най-бърз ритъм от 15 години, откакто анулацията на множеството ограничавания поради ковид съживиха още веднъж диминиращия бранш на услугите, съобщи Ройтерс, базирайки се на изследване на икономическия институт IHS Markit. Това усилване обаче е станало за сметка на повишаване на инфлационния напън вследствие на дефицита на работна ръка и нарушавания по веригите за доставки, провокирани от пандемията.

Окончателният показател на мениджърите по продажбите PMI, считан за добър измерител за положението на стопанската система, е скочил предишния месец до най-високо ниво от юни 2006 година, 59,5, по отношение на 57,1 през май.

Предварителната оценка беше за 59,2 и е много над прага от 50, разделящ растежа от спада.

Подиндексът на услугите също бележи нарастване, което значи, че секторът се е възползвал от смекчаването на рестриктивните мерки и засиления оптимизъм на потребителите на фона на напредъка на имунизационната акция.

Ускоряването на имунизационните стратегии на континента значи държавните управления да разрешат отварянето на повече действия от бранша на услугите, тъй че техният показател PMI се е повишил до най-високо ниво от юли 2007 година.

В Германия секторът на услугите е повишен през юни с най-бърз ритъм от март 2011 година.

Инвестиционното доверие в Еврозоната е повишено за пети следващ месец през юли до най-висока стойност от февруари 2018 година, тласкано нагоре от възобновяването на работата на заведенията за хранене и магазините, както и на туризма след намаляването на заболелите от ковид, сочи друго днешно изследване, представено от Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР