Бизнес активността в частния сектор на САЩ продължи да се

...
Бизнес активността в частния сектор на САЩ продължи да се
Коментари Харесай

Солидна експанзия на бизнес активността в частния сектор на САЩ през март



Бизнес интензивността в частния бранш на Съединени американски щати продължи да се уголемява солидно през март, въпреки и малко-сдържано от февруари, само че нарушените вериги за доставки поради коронавирусната пандемия не престават да оказват напън върху индустриалните разноски, което може да резервира опасеният за по-висока инфлация.

Това демонстрират предварителни резултати от изследване на организация IHS Markit за сегашния месец.

Индексът PMI, измерващ общата бизнес интензивност в Съединени американски щати, се намали едва през март до 59,1 пункта от 59,5 пункта през февруари, само че това е второто най-високо равнище на показателя от 2015 година насам.

Промишленият PMI показател се увеличи до 59,0 пункта от 58,6 пункта месец по-рано, когато промишлената интензивност беше отчасти наранена от студената вълна, блъснала редица американски щати. Този бранш образува 11,9% от американската стопанска система.

Предприятията и техните снабдители обаче се мъчат да намерят служащи, което води до дефицит и до повишение цените на индустриалните материали. Така да вземем за пример световният дефицит на полупроводникова техника принуди редица.

Ценовият PMI показател в промишления бранш набъбна през март до 10-годишен връх, на фона на това, което компанията IHS Markit дефинира като " най-сериозното спиране на веригата на доставки в историята ". Фирмите постоянно оповестяват за по-бавен индустриален напредък заради дефицит на първични материали, демонстрира последното изследване.

Индексът на новите промишлени поръчки пък скочи през март до най-високо равнище от юни 2014 година

PMI показателят, измерващ бизнес интензивността в областта на услугите набъбна през март до 60,0 пункта от 59,8 пункта през февруари, достигайки най-високо равнище от юли 2014 година, като това усъвършенстване евентуално отразява по-широкото отваряне на стопанската система отначало предвид на ускорените темпове на имунизация против Covid-19 в Съединени американски щати.

Трябва да се има поради, че сферата на услугите, която образувам към 2/3 от общата икономическа интензивност в Съединени американски щати, най-малко най-сериозни удари от коронавирусната пандемия.

" С следващото впечатляващо разширение на бизнес интензивността през март приключи най-силното тримесечие на американската стопанската система от 2014 година ", съобщи основният стопански икономист на IHS Markit Крис Уилямсън, само че добави:

" Производителите обаче все по-често не съумяват да вървят в крайник с търсенето, основно заради спирания и забавяния във веригата на доставки. Това беше последвано от по-високи цени, като темповете както на увеличение на разноските на входа на предприятията, по този начин и на инфлацията на продажните цени на изхода доближиха историческо високи равнища ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР