Бившият №1 Новак Джокович победи Ернестс Гулбис 6:4, 6:1, 7:6

...
Бившият №1 Новак Джокович победи Ернестс Гулбис 6:4, 6:1, 7:6
Коментари Харесай

Джокович пречупи Гулбис и продължава напред

Бившият №1 Новак Джокович победи Ернестс Гулбис 6:4, 6:1, 7:6 (2) и се класира за осминафиналите на " Уимбълдън ". Сръбската звезда тъкмо от 2.16 часа, с цел да пречупи противника си.

Джокович стига втората седмица на шампионата за десети път и макар компликациите първоначално, впечатли с представянето си.

" Ако би трябвало да съпоставям формата ми с предходните няколко седмици, в този момент играя много по-добре и се усещам доста по-добре на корта. Доволен съм от себе си ", сподели първенецът от 2011, 2014 и 2015 година

Novak Djokovic is through to the second week at #Wimbledon for the 10th time... pic.twitter.com/J1c4dxWaqE
— Wimbledon (@Wimbledon) July 8, 2017

Бившият член на Топ 10 Гулбис и сегашен №494 в света, латвиец стартира добре и с доста мощни изяви съумя да поведе с 4:2 в първия сет. Това изнерви Джокович, който имаше спор рано в мача с рефера и даже го посъветва да се концентрира.


© Reuters

Гулбис хвърли доста сили и затрудни трикратния първенец

Последва обаче централизация точно от сърбина, който съумя да се събере. Той обърна резултата, затваряйки първия сет с 6:4, а по-късно поведе с 5:0 във втория, правейки серия от девет следващи гейма.

Влияние оказа и медицинския таймаут, който Гулбис изиска, поради болки в кръста. Все отново латвиецът не се съобщи, само че имаше сили единствено за почетен гейм във втория сет – 6:1.

Третата част беше най-оспорвана, като нито един от тенисистите не записа пробив. Гулбис водеше в резултата, а Джокович непрекъснато изравняваше, с цел да докара нещата до тайбрек.


© Reuters

Борис Бекер счита, че Джокович се връща към най-хубавите си дни.

В него Джокович даде единствено две точки на противника си, с цел да продължи към осминафиналите.

" За първи път от доста време насам видях назад онази пристрастеност, която Новак има. Всичко опира до пристрастеността – какъв брой си подготвен да жертваш, да инвестираш, с цел да победиш. Тези крясъци от Новак са явен сигнал, че той отново е тук. Той обезверено желае да завоюва ", разяснява след дуела някогашният треньор на Джокович Борис Бекер.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (450)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР