Бившият здравен министър Петър Москов и неговата партия КОД се

...
Бившият здравен министър Петър Москов и неговата партия КОД се
Коментари Харесай

Петър Москов: Институцията “служебен кабинет” е вредна за българското общество и демокрацията

Бившият здравен министър Петър Москов и неговата партия КОД се оповестиха срещу длъжностен кабинет и приканиха тази форма на ръководство да бъде премахната-

" Националното управление на КОД дефинира институцията “служебен кабинет ” като анахронизъм, нездравословен за българското общество, за демокрацията и парламентаризма у нас.

По тази причина водачът на КОД Петър Москов и НР на партията се обръщат към всички партии, показани в 47-мото Народно заседание, с предложение да одобряват решение за смяна в Конституцията на Република България, чл.99 (5) с което да отстранен институцията длъжностен кабинет.

Служебният кабинет, който на процедура не е привързан с избора на гласоподавателите и с Народното събрание:

1. опонира на правилата на парламентарната демокрацията, тъй като не е привързан с волята на гласоподавателите и с националното посланичество

2. опонира на духа на българската Конституция и влиза в директен спор с Чл. 1. (1) България е република с парламентарно ръководство.

3. не взема решение парламентарните рецесии, а ги задълбочава

Ръководството на КОД има вяра, че това предложение за смяна в Конституцията може да мине бързо през Народното събрание, защото депутатите в 47 -мото Народно заседание към този момент демонстрираха, че могат да съберат нужното за тази смяна конституционно болшинство с гласуването си за отпадане на ветото за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз на РСМ.

Българското развиване, парламентаризма и демокрацията в България се нуждаят от тази смяна! ", пишат от КОД.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР