Бившият заместник-министър на финансите в две последователни правителства Любомир Дацов

...
Бившият заместник-министър на финансите в две последователни правителства Любомир Дацов
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Министърът на финансите е вторият човек след премиера. Той трябва да е ярка политическа фигура

Бившият заместник-министър на финансите в две поредни държавни управления Любомир Дацов показа мнението си за това дали Асен Василев би бил подобаващ за финансов министър.

" На съвещанието на бюджетната комисия не видях Асен Василев. Какво се разяснява за възможното му предопределение за финансов министър? Имаше лъчение онлайн на съвещанието на бюджетната комисия. Имаше разнообразни гласове. От отзиви, че откакто това положение на бюджета е в резултат на наложените от него политически решения, дали е редно той още веднъж да бъде министър, до хората, които го подкрепяха. Моето мнение? Това, че някой е боен, не значи, че като си танкист и си боен, можеш да станеш началник на Военновъздушни сили ", сподели той в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Дацов разяснява и дали експертен кабинет или кабинет с ярки политически фигури е нужен на страната " Аз не считам, че експертен кабинет работи. Но казусът е, че в доста случаи политическите лица се вършат на специалисти. Ще дам образец с Англия, където Министърът на финансите не се занимава с харченето, той се занимава с политиката. Не се занимава и с назначенията на обособените специалисти. А в нашия случай като почнат министрите да се занимават с дребнотемия, които са работа на администрацията, се получава това комплициране, което се случва сега. Министърът на финансите е втория човек след премиера. Той би трябвало да е ярка политическа фигура, с цел да носи отговорност. Но когато има избрани пристрастия, които очевидно водят до проблеми, тогава в действителност какъв е смисъла в случай че няма политическо наказване за грешките, които правиш ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР