Бившият заместник-кмет на Пловдив Димитър Кацарски осъди Община Пловдив заради

...
Бившият заместник-кмет на Пловдив Димитър Кацарски осъди Община Пловдив заради
Коментари Харесай

Бившият зам.-кмет Кацарски осъди Община Пловдив – не му дала талон за спиране в Капана

Бившият заместник-кмет на Пловдив Димитър Кацарски осъди Община Пловдив поради „ безмълвен отказ”. Причината е, че от администрацията са отказали да му издадат пропуск за платено преференциално паркиране в „ Капана”, която попада в Зелена зона.

Кацарски е пуснал заявление през февруари тази година за изкарване на пропуск, защото живеел на улица „ Куртевич” 6, където му е непрекъснатия адрес. Той обаче изискал ваучър за колата си – мерцедес, която е записана на компанията му – „ Калдис” ООД.

Кметът по превоз Тодоро Чонов е изложил мнение, че защото лицето е подало заявката е ползвател на автомобила, то той има право да получи пропуск за Синя зона – Пловдив, само че не и „ Зелена зона “. Причината, че сходен ваучър може да се изкарва единствено за физически лица, само че не и юридически.

Кацарски и брачната половинка му декларирали, че от 2017 година вадят ваучър за „ Зелена зона” за въпросния автомобил и е неразбираемо за тях, за какво им отхвърлят този път. Според тях с изключение на,че компанията е записана на тях, те самите живеят на дадения адрес в Капана.

Административният съд в Пловдив е приел доводите на Кацарски и е отменил „ безмълвния отказ” на Община Пловдив. Така от Оперативна програма „ Паркиране и репатриране” би трябвало да отговорят на заявката на някогашния зам.-кмет.

Според съда няма спънка в нормативната уредба да се издават пропуски на юридически лица, защото, с цел да бъде публикуван пропуск за паркиране е належащо да са налице кумулативно две условия – заявката да е подадено от притежателя на МПС, както и това непрекъснатия адрес на заявителя да е в обсега на зоната.

Димитър Кацарски бе два мандат зам.-кмет по общинска благосъстоятелност и строителство в мандата на Иван Тотев. Той бе уволнен, няколко месеца преди кметските избори през 2019 година, по гледище на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е, че е бавил преписки за бизнеса и спъвал тяхната работа.

Докато бе зам.-кмет той се реалокира да живее в „ Капана” в нова кооперация, която е на метри от ядрото. Той заживя с някогашната си секретарка от Община Пловдив Гинка, от която има дете.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР