Бившият зам.-вътрешен министър Филип Гунев каза: Вече са изгубени години.

...
Бившият зам.-вътрешен министър Филип Гунев каза: Вече са изгубени години.
Коментари Харесай

Филип Гунев: Изгубени са години, а сигнално-охранителната система по границата е изградена наполовина

Бившият зам.-вътрешен министър Филип Гунев сподели: " Вече са изгубени години. Сигнално-охранителната система е построена едвам наполовината, само че това можеше да стане през последните години. Можеше и последното държавно управление да го осъществя. " Според него във връзка с следствията прокуратурата има своята роля, само че и на Министерство на вътрешните работи задачата не е лесна.

 

Според Гунев: " Тъй като престъпните действия у нас са част от интернационалните мрежи, финансовите запаси се управляват отвън България. И в двата аспекта може да се търси европейска и интернационална помощ по линията на Фронтекс и Европол. "

Според Иван Янкулов, който е бил част от познавач отряда за битка с тероризма, грешката е, че се разрешава мигрантите да преминат през браздата. Министерство на вътрешните работи е задоволително квалифицирано, счита той, само че няма задоволително запас: " Бройката на хора е незадоволителна по границата. Оградата не е добре оборудвана със сигнално охранителна техника. " Той уточни, че

работата на " Министерство на вътрешните работи и гранична полиция е да стопират мигрантите на границата, а не да ги преследваме във вътрешността в страната. Грешката е, че се разрешава да минат през браздата. Трябва да има повече надзор. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР