Бившият зам.-председател на ДСБ и настоящ лидер на партия КОД

...
Бившият зам.-председател на ДСБ и настоящ лидер на партия КОД
Коментари Харесай

Москов: Г-н Радев е едноличният политически лидер на България |

Бившият зам.-председател на ДСБ и сегашен водач на партия КОД доктор Петър Москов разгласява във фейсбук разбор на дясното след вчерашните избори. В него той дефинира като победители  господин Радев, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и установи, че дясното у нас е в крах.

Според Москов ГЕРБ е станал " проводник на ляволиберални политики ", а десницата е позволила тематиката антикорупция да се монополизира от левите политици.

" Посланията им бяха елементарни и разбираеми за хората: " Дясното е корупция, отвод от национална еднаквост и извратени обществени опити ", написа тогавашният десебар.

Срещу фронтът " Продължаваме лявата смяна ", би трябвало да изградим фронт " Връщаме полезностите на дясното ", счита лекарят анестезиолог.

Ето и целия коментар на Петър Москов:

За дясното

Поздравявам спечелилите, господин Радев, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия!

За всички останали през днешния ден е ден за размисъл. Моят размисъл, размисълът на човек за който упадъка на дясното и възхода на лявото е проблем, стартира по този начин:
Основните процеси през последните няколко години, които доведоха до вчерашните резултати са:

1. Заместване на идеологическите учредения със ситуационни " съвременни " позиции, съюзи и поддържа. " Няма ляво, няма дясно " възпита потомство гласоподаватели, които го ползват.

2. ГЕРБ, ръководещ от името на дясното, стана проводник на ляволиберални политики и заличи значимите политически разломи. Когато унищожиш същностните разлики, сред които хората да създадат избор, те избират по формата.

3. Без опозиция, допуснахме антикорупционните решения да се свържат в съзнанието на хората с левите политици и левите политики. Така десните хора, които желаят правда и техни политически водачи се отзоваха на посетители в ловните полета на левицата и послужиха като гориво за нейните цели.

4.Безропотното приемане и използване в България на левите стопански, обществени и културни политики на моментното управление на Европейски Съюз, докара до възходящ евроскептицизъм и разширение на обществената база на остарялата просъветска левица и на новите прокремълски деривати. Допуснахме новата демократична левица да бъде наречена " дясно ". Така спонсорирахме ченгеджийницата да забърка отровната си примес. Посланията им бяха елементарни и разбираеми за хората: " Дясното е корупция, отвод от национална еднаквост и извратени обществени опити ".

5.Целта, да се образува мощен политически съюз в дясно от ГЕРБ, който да върне салдото на силите, беше унищожена от размита идеология, неспособност за вдишване на отговорност, подмяната на дейностите с оправдания и лидерски упоритости. Това беше ориста на Реформаторския блок, в този момент е ориста на Демократична България.

6. Скъсването с предишното през мощно лустрационно законодателство се отлагаше всякога, поради " по-важни " неща. Така продуктите на остарялата комунистическа олигархия и Държавна сигурност се трансфораха в стопански хайлайф, трансфораха се в представители и спонсори на дясното. Това е блудничество, а кръвосмешението, като всяка друга перверзия не ражда мощни плодове.

Резултатите от всичко това са:

1. Левият Президент, господин Радев е едноличен политически водач на България.

2.Политическата групировка, през която господин Радев ще упражнява директно въздействие върху Парламента е първа политическа мощ.

3. Българска социалистическа партия се връща на власт.

4. Кремълските камбани са в българския Парламент.

Решението, с цел да променим това, в случай че можем и го желаеме:
Не очаквайте да предложа нещо нечувано, което да не сте мислили и Вие. Просто този път би трябвало да го създадем. И времето да стартираме е тъкмо в този момент, до момента в който левицата чества, а ние се упрекваме.

А решението е да осъзнаем потребността от връщането ни към основанията на дясното.

Да сме уверени, че решението е в обучение и работа, а не в дотации, обществени помощи и интеграция.

Да сме наясно, че високите приходи и пенсии са функционалност от растежа на стопанската система, а не от решения на партиен конгрес и бодряшки обещания на следващите фокусници, които " ще ни оправят ".

Да знаем, че същинската кражба от нас е самото битие на системите за обучение, опазване на здравето и сигурност в този им неефикасен тип, а търсенето на крадците е нужно изпитание, само че не и същинската смяна на тези системи.

Да се поучим, че значимият въпрос е не " Кой? ", а " Защо? "

Да заявим, че единствено мощна стопанска система може да докара до чиста околна среда и унищожаването на бизнеса с екологични претекстове ни обрича с изключение на на нечистотия, и на бедност.

Да помним, че вярата в Бога не може да бъде заменяна със боязън от Европейската комисия, а културната ни еднаквост и народен интерес не може да бъде разменна монета за еврофондове, поради мокрите мултикултурни сънища на някой евросоциалист.

Да имаме волята да пожелаеме и проведем лустрация, с цел да спрем да избираме кой клан на Държавна сигурност да назовем " смяната " идващия път.

За да успеем, първо би трябвало да променим себе си, би трябвало да променим задачите си. Това изисква " огромни ", " дребни " и " още по-малки ", които имаме вяра че дясното е естественото, да намерим път едни към други, без значение от компликациите и цената.

Срещу фронтът " Продължаваме лявата смяна ", би трябвало да изградим фронт " Връщаме полезностите на дясното ".
Ако застанем зад тези полезности, без значение от моментната електорална цена, дясното ще го бъде. Ако не можем, значи не ставаме.
Аз имам вяра, че можем да го създадем! А Вие?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР