Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде подробности

...
Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде подробности
Коментари Харесай

Христанов: БАБХ са създали схема за източване на държавен ресурс

Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде детайлности в студиото на " Здравей, България " по Нова тв за схемата за източване на държавни средства посредством инсенераторите, в които се изгарят умрели животни. В последния си работен ден той подаде и сигнал за измамата в ГДБОП.

" Направихме инспекция, при която разкрихме, че управлението на БАБХ, дружно с съответни специалисти, са основали съзнателно скица за източване на държавен запас. Става дума за инсенераторите, в които се изгарят умрели животни. За инсенерирането се заплаща от страната по скица за държавна помощ. Оказва се че животни са изгаряни по няколко пъти. Има голяма разлика сред дата на изгаряне на животното и датата на гибелта. Само за животните, при които разликата в този интервал е над 30 дни, са към 20 хиляди ", описа той.

По думите му хипотезата е, че тези животни са регистрирани като изгорени единствено по документи.

В България има две местоположения с инсинератори, които са общо шест. „ Те работят над потенциала си. Всички инсинетарори се ръководят от две компании. Те получат обаче материал от всички регионални дирекции”, акцентира Христанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР