Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде подробности

...
Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде подробности
Коментари Харесай

Иван Христанов разкри повече подробности за схемата с инсенераторите

Бившият зам.-министър на земеделието и храните Иван Христанов даде детайлности за схемата за източване на държавни средства чрез инсенераторите, в които се изгарят умрели животни. В последния си работен ден той подаде и сигнал за измамата в ГДБОП. Над половината от парите, дадени за инсинериране на животните, са дадени на частна компания без да направили активност.

Един  от случайте на който се натъкнахме е крава, тежаща 700 кг, която е била изгорена. Плаща се по 170 лева на кг, сподели той.

Христанов съобщи, че с цел да се стигне до инсинератор, то гибелта би трябвало да е костатирана от ветеринар. Имам доста случаи на живи животни, а те се водят изгорени, само че единствено по документи, изясни още б ившият зам.-министър на земеделието.

Нямаме цялата картина, за 5 месеца сме ревизирали 5 области. При инспекциите стана ясно, че има много заровени животни отвън града, което крие съществени опасности. Има ли сме случаи на паднало и гниещо животно в течаща вода.

Усвоени са малко по 60 млн. лв.. Договорите за инсинераторите се подписват от диреокторите на БАБХ. Тази активност на организацията се контролира от 11 нормативни акта. Няма по какъв начин да са нарушени драстично  и никой да не е знаел.

В България има две местоположения с инсинератори, които са общо шест. „ Те работят над потенциала си. Всички инсинетарори се ръководят от две компании. Те получат обаче материал от всички регионални дирекции ”, акцентира Христанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР