Бившият зам.-министър на МВР в кабинета Орешарски“ Йордан Кирил Грамов,

...
Бившият зам.-министър на МВР в кабинета Орешарски“ Йордан Кирил Грамов,
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО в Narod.bg: Бивш зам.-министър смачка разследване срещу дедесаря Антон Проданов – Шушляка, близък на… Корнелия

Бившият зам.-министър на Министерство на вътрешните работи в кабинета „ Орешарски “ Йордан Кирил Грамов, в този момент прокурор, се ревизира за чадър над дедесаря Антон Проданов – Шушляка, гравитиращ в най-близкия кръг на… Корнелия Нинова.

 Йордан Грамов се ревизира за скандално безучастие против Данък добавена стойност измамника Тони Шушляка

За скандалните обвързаности сигнализира източник на Narod.bg от „ Позитано “ 20, наясно със скритите ходове на несменяемата лидерка на Българска социалистическа партия.

Факт е, че инспекция на Върховната касационна прокуратура (ВКП) е открила пропуски в работата на двама от наблюдаващите прокурори по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за данъчни закононарушения. Вече са сезирани техните административни ръководители за преценка с оглед пълномощията по реда на Закона за правосъдната власт, написа прокурор Иванка Трифонова от ВКП в отговор на подаден на 29 май тази година сигнал.

Става дума за инспекция от отдел „ Административен “, направление „ Инспекторат “ на ВКП по отношение на работата по досъдебно произвеждане от 2019 година по разказа на СО-СП, кореспонденция от 2018 година по разказа на СП, след това заведено като досъдебно произвеждане №205/2022 година по разказа на СГП.

 Антон Проданов – Шушляка е счита за рисково непосредствен до Корнелия

Поводът е, че към този момент пет години досъдебното произвеждане против Данък добавена стойност измамника Шушляка, прочут и като Тони Анцуга, не е завършило и материалите по него не са импортирани в съда. Затова и съществуват подозрения, че делото стои „ на трупчета “ и по него съзнателно не се работи.

Единият от наблюдаващите прокурори по преписката, която след закриването на Специализираната прокуратура се води от Софийската градска прокуратура, е точно Йордан Кирилов Грамов. През 2013 година той бе назначен от премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на вътрешните работи.

В същото време изпеченият шарлатанин Антон Проданов, чиято ОПГ прокуратурата необичайно подценява, обявява изключителна непосредственост с лидерката на Българска социалистическа партия, която разчита на него за медийното застраховане на акцията за локалните избори на 29 октомври.

Източници вътре от Столетницата са безапелационни, че точно близостта на Шушляка до Корнелия е повода за бездействието на прокуратурата.

 Шушляка обича да парадира със скъпарски живот

За отхвърли на прокукора Грамов да си свърши работата по следствието против Тони Шушляка към този момент е подаден сигнал и до и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов.

Става дума за следствие на крупни данъчни измами от проведена незаконна група в Добрич, отпред с нашумелия преди време като главен очевидец по делото „ Суджукгейт “ Антон Проданов.

Реклама

Групата на Шушляка бе арестувана на 25 юли 2019 година в курорта „ Албена “ при огромни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП в Добрич, София и Варна. Същия ден Специализираната прокуратура го притегли като обвинен като началник на проведена незаконна група за укриване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Заедно с него са арестувани и упрекнати Искра Панайотова, Стоян Ташев и Георги Ташев.

На 28.07.2019 година с разпореждане бяха привлечени като обвинени надлежно Антон Проданов – началник, а като участници в групата Искра Панайотова, Георги и Стоян Ташеви. Последните двама са татко и наследник, като Стоян е и кум на Проданов.

Групата изкара известно време в ареста и бе пусната на независимост. Реално по делото няма съвсем никакво придвижване от 2019 година. Първоначално то е в Специализираната прокуратура, а след закриването й е трансферирано в Софийска градска прокуратура. Забележете – с еднакъв прокурор – Йордан Грамов, първо спецпрокуратурата, а след това в СГП.

Заради бездействието от страна на държавното обвиняване Антон Проданов продължава да управлява незаконната си група, да уголемява активността й, изпирайки парите от укрити налози и да показва изключително висок стандарт на живот, незачитайки върховенството на закона и правата на жителите.

 Тони Шушляка с приятели

Всички тези дейности довеждат хората до възприятие за безотговорност!, пишат жалбоподателите в сигнала до Сарафов, представен от Breaking.bg. Самият и.ф. прокурор №1 към този момент даде обещание да няма повече „ каузи на трупчета “ и изиска санкции за прокурори по този мотив.

Йордан Грамов е наблюдаващ прокурор по прочие пр. 16628/2022 година по разказа на Софийска градска прокуратура. С разпореждане от 28.07.2019 година Антон Проданов-Шушляка е притеглен в качеството си на обвинен като началник на проведена незаконна група за данъчни закононарушения по разказа на Следствен отдел към окръжна прокуратура – СП, прочие пр. 1715/2018 година по разказа Специализирана прокуратура.

След закриването на Специализираните прокуратури преписката е разпределена на Софийска градска прокуратура под прочие пр. 16628/2022 година, а прокурор Грамов е изместен от Специализирана прокуратура в Софийска градска прокуратура. През този дълъг интервал от съвсем пет години делото не е импортирано в съда, което буди подозрения, че делото стои „ на трупчета “ и по него съзнателно не се работи, се споделя в сигнала до и.д. основният прокурор Борислав Сарафов.

Жалбоподателите вършат забавна прилика. Прокурорът Йордан Грамов е назначен за зам.-министър на вътрешните работи в държавното управление на Пламен Орешарски, следено от Българска социалистическа партия. Това става откакто препоръчаният преди него Иван Иванов, Малък Шошо, изкарва на поста зам. вътрешен министър по-малко от 5 часа.

Иванов, препоръчан от члена Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия Димитър Дъбов, прочут от едни СРС-та като „ Чичо Митко “, се оказа представител на групировката СИК в Шумен дружно с татко си и тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев го освободи. На негово място бе назначен Грамов.

Обвиняемият Антон Проданов също е член на Българска социалистическа партия и все още продължава да показва и да парадира с околните си връзки с управителни фигури в партията, като даже е бил посетител на „ 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия, извършен на 11.02.2023 година по покана на народния представител с престъпно досие Борислав Гуцанов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

През март 2020 година Проданов и сие бяха упрекнати от Районна прокуратура-Добрич за машинация в размер на 1,5 милиона лв.. Не е ясно каква е ориста на това следствие, само че най-вероятно също е „ на трупчета “.

Както Breaking.bg писа преди няколко години Антон Проданов-Шушляка влезе с поддръжката на Българска социалистическа партия в ръководството на „ Добруджанска естрада “, управляваше дискотека „ БИАД “ в столицата, до момента в който върти крупно строителство във Варна. И макар повдигнатите му обвинявания продължава да е мощна фигура в Добрич.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР