Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов пак клати партията на

...
Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов пак клати партията на
Коментари Харесай

Цветанов клати ГЕРБ: Лично Бойко посочи и назначи Горанов за финансов министър

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов отново клати партията на Бойко Борисов с изказване, че не различен, а точно експремиерът персонално е показал и назначил за финансов министър Владислав Горанов във втория си кабинет. Като безусловно несъстоятелна дефинира тогавашният Министерство на вътрешните работи началник изказванията на Борисов, че с Горанов не бил непосредствен и че от дълго време не бил част от ГЕРБ, както и че не бил неин член във връзка вкарването на 45-годишния плевенчанин във втория щатски лист по закона " Магнитски " и глобен от американското бюро.

Ето какво описа Цв. Цв. пред " Факти " за процеса по издигането на Горанов от общата администрация на Министерството на финансите до нейния връх:

" Когато изграждахме структурите на политическа партия ГЕРБ, на едно от събитията се срещнах с Радослав Точев, който тогава работеше във финансовото министерство на Франция и беше командирован у нас като консултант на екип към финансовото ни министерство.

Владислав Горанов към оня миг беше чиновник в Министерството  на финансите. Когато към този момент се ориентирахме за това кой ще е финансов министър в първия кабинет на премиера Борисов – Симеон Дянков, тогава Борисов назначи Горанов за зам.-министър в МФ. Така Владислав Горанов стартира да работи във финансовото министерство на висок управителен пост. Във втория и третия мандат, Борисов персонално го избра за собствен финансов министър ". 

И добави разбор и на държанието на Борисов от предходната седмица след гръмването на следващия скандал " Магнитски у нас ": " В метода, по който някогашният министър председател отреагира виждаме образец за характерен негов жанр и метод на държание ". 

Нещо повече, Цветанов още веднъж твърди, че в последния си мандат като министър-председател Борисов е работел намерено в интерес на режима на Владимир Путин, като отново се аргументира с парафа му, положен по договорката за Балкански поток. 

Прогнозата на някогашната дясна ръка на Бойко е, че въпреки и с нови обединения, е прекомерно евентуално изборите на 2 април да не са последните за годината и чака още един тур след тях. Защото по думите му настроението в предизборната акция било минорно, " съвсем сиво ". 

Иначе за следващ път някогашният вътрешен министър се изрече много ласкаво за новия дясноцентристки съюз сред Политическа партия и Демократична България и съвсем заявява, че вотът му ще отиде при него.

След като за следващ път неговата лична партия " Републиканци за България " отхвърли да се бори за дотация и прескачане на бариерата за парламентарно посланичество. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР