Бившият водач в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев даде

...
Бившият водач в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев даде
Коментари Харесай

Медведев прегази американец на старта на Australian Open

Бившият лидер в международната класация по тенис Даниил Медведев даде единствено три гейма на американеца Маркос Хирон в мача посред им от първия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Руснакът, който през предходната година загуби в пет сета от испанеца Рафаел Надал на финала на шампионата в Мелбърн, даде сериозна поръчка, че и тази година ще се цели в купата. Поставеният под номер 7 в схемата Медведев победи Хирон с 6:0, 6:1, 6:2 за час и 36 минути, като записа най-изразителния триумф за деня в шампионата при мъжете, както и най-убедителната победа в кариерата си в шампионатите от Големия шлем.

Медведев имаше голямо предимство във всички съставни елементи от играта, като наниза девет аса против един на Хирон и завоюва 78 % от точките при негов първи сервис против единствено 46 % за американеца. Освен той направи и 29 печеливши удара против единствено седем на противника му.
 Циципас с летящ старт в Мелбърн
Циципас с летящ старт в Мелбърн

Полуфиналистът от предходните две години на Australian Open надви над Кентен Али с 6:3, 6:4, 7:6

Във втория кръг на шампионата Медведев ще играе с представителя на домакините от Австралия Джон Милман, който победи с 6:7(8), 7:5, 6:7(2), 6:2, 6:3 първенеца от " София Оупън " Марк-Андре Хюслер от Австралия.

Напред в шампионата продължава и поставеният под номер 6 Феликс Оже-Алиасим. В напълно канадски конфликт той победи Вашек Поспишил с 1:6, 7:6(4), 7:6(3), 6:3. Оже-Алиасим стартира неубедително мача, като загуби първите пет гейма. Трудностите за него продължиха и във втория и третия сет, в които успяваше да направи ранен пробив, само че Поспишил докарваше нещата до тайбрек.

Чак в четвъртия сет Оже-Алиасим имаше по-сериозно преимущество и съумя да затвори мача след 6:3. В идващия кръг канадецът ще играе със словака Алекс Молчан, който по-рано през днешния ден победи в пет сета някогашния първенец в шампионата Стан Вавринка от Швейцария.

Една от сериозните изненади на деня пък сервира южноафриканецът Лойд Харис, който в профил поставения под номер 19 в схемата Лоренцо Музети от Италия след 6:4, 6:1, 6:7(0), 2:6, 7:6 (10-4)

Харис направи 17 аса в мача и записа 55 печеливши удара против 7 аса и 47 " уинъра " за Музети, откъдето пристигна и разликата сред двамата.

Във втория кръг Харис ще има за противник унгареца Мартон Фучович.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР