Бившият водач в световната ранглиста на мъжкия тенис Марат Сафин

...
Бившият водач в световната ранглиста на мъжкия тенис Марат Сафин
Коментари Харесай

Бивш №1 разкритикува Григор Димитров и останалите тенис звезди

Бившият лидер в международната класация на мъжкия тенис Марат Сафин насочи остри рецензии към играта на днешните тенис звезди, като едно от упоменатите имена беше това на родния представител Григор Димитров.

„ Ако погледна Томаш Бердих, Григор Димитров или Милош Раонич, всеки от тях играе един и същи тенис. Понякога даже се объркваш, тъй като всички са идентични. Скучно е, а това не е хубаво за цялостното развиване на спорта. Всъщност, те изобщо не играят, а работят като роботи. Мотото е: „ Винаги удряй топката колкото се може по-силно и по-късно ще видиш какво ще стане. Най-добрите тенисисти като Новак Джокович и Стан Вавринка играят по същия метод. Къде са разликите? За мен няма такива “, разяснява двукратният първенец от Големия шлем пред Socrates Magazin.

Руснакът похвали само Роджър Федерер. „ Той употребява слайс, сервира и прави волета, тъй че остава непредвидим. Използва главата си. Много тенисисти можае и да си мислят, че са положителни колкото Федерер, само че в последна сметка нито един конкурент не може да се съпоставя с него. Той е най-хубавият за всички времена с огромна разлика. Той си играеше с мен на котка и мишка. Винаги трябваше да търча допустимо най-вече, само че съвсем в никакъв случай не успявах да го сторя. Винаги е бил призрачен сън “, продължи 39-годишният Сафин, който има единствено 2 победи в 12 мача посред им - на полуфиналите в Москва през 2002 година и Откритото състезание на Австралия през 2005 година
Marat Safin: 'Federer is the best. Djokovic and the rest play the same!' https://t.co/pMDbgrSq0R pic.twitter.com/9urQlk5DR9
— Tennis World English (@TennisWorlden) March 16, 2019 „ Как е допустимо 37-годишният Федерер и 31-годишният Надал към момента да печелят и да размазват всички останали? Те са суперзвезди. Какво не е наред с младите? Вече би трябвало да стартират да хапят”, добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР