Бившият вицеканцлер на Австрия е обвинен в корупция след скандала

...
Бившият вицеканцлер на Австрия е обвинен в корупция след скандала
Коментари Харесай

Ибисагейт : Бивш лидер на крайнодясна австрийска партия е арестуван за корупция

Бившият вицеканцлер на Австрия е упрекнат в корупция след абсурда „ Ибисагейт “, оповестиха прокурорите, съобщи „ Юро нюз “.

Хайнц-Кристиан Щрахе може да бъде наказан на до пет години затвор, в случай че го признаят за отговорен.

Щрахе беше отпред на Партия на свободата в продължение на 14 години до май 2019 година, когато някогашният вицеканцлер самичък повреди зрелищно доверието на жителите в виновното потребление на властта от страна на политиците. На 17 май 2019 година Spiegel и Süddeutsche Zeitung разгласяват видеоклип от испанския остров Ибиса. Многоминутен видеоклип с доста часове скрито сниман материал, който демонстрира тогавашния началник на Австрийска партия на свободата в съдбоносен диалог през лятото на 2017 година.

Щрахе се отдръпна от политиката след абсурда, който провокира политическо земетресение в Австрия, като бяха заведени и още няколко следствия против него.

Разследващите са иззели мобилния телефон на някогашния вицеканцлер като доказателство, в което са разкрили известия, които демонстрират неговата интервенция за одобряването на клиника за помощи от австрийската система за обществено подкрепяне.

В изказване на прокурорите се показва, че против Щрахе е повдигнато обвиняване за корист с власт.

Собственикът на клиниката също е упрекнат по отношение на подаяние от 10 хиляди евро за партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР