Бившият вече вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова предаде

...
Бившият вече вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова предаде
Коментари Харесай

Нинова предаде поста на уволнения от нея Никола Стоянов

Бившият към този момент вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова съобщи ръководеното от нея ведомство на уволнения от нея началник на борда на ВМЗ Никола Стоянов.

Като достижения тя означи оздравена държавна благосъстоятелност, 20 милиона лв. заплатен дял от държавните предприятия към страната, 12% растеж на заплатите в фирмите, ръководени от министерството и спряно източване, зависимости и рекет върху компаниите.

Като неуреден въпрос на своя правоприемник завеща положението на язовирите.

Според Корнелия Нинова, новото държавно управление ще бъде реваншистко настроено към Българска социалистическа партия, а в акцията ще се употребяват компромати, с цел да бъде злепоставена партията:

„Както виждате, на мен президентът е обърнал особено внимание, тъй че аз особено съм удостоена с тази чест да бъда заменена от човек, който съм уволнила. Както споделя мъдрият български народ – всяко зло за положително. С дейностите си за един час президентът свърши нещо, което аз не можах за една година – отвори очите на българските социалисти, че два пъти използва Българска социалистическа партия, с цел да стане президент и два пъти ги предаде“.

За своя правоприемник Никола Стоянов разяснява, че работата му ще приказва за него. И уточни акцентите в триумфите на министерството:

„Спряхме кранчетата на източване, спряхме рекета върху компаниите, отрязахме обръчите от компании, които бяха обрасли в държавните предприятия. Оставяме държавните предприятия с платени на страната 20 милиона лв. дял, с върнати заеми в размер на 19 254 000 лв., и с насъбрани средства в сметките на предприятията в размер на 46 106 000 лева“.

Никола Стоянов беше сбит за дилемите пред себе си:

„Да подготвим българския бизнес за тежката зима, която ни чака, за жалост. Ние идваме тук за някакви други настроения“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР