Бившият вътрешен министър на Блгария Румен Петков определи като хаос

...
Бившият вътрешен министър на Блгария Румен Петков определи като хаос
Коментари Харесай

Румен Петков: В парламента няма опозиция. От конфликта ГЕРБ-Румен Радев страда България

Бившият вътрешен министър на Блгария Румен Петков дефинира като безпорядък протичащото се в последно време в ръководството на страната и най-много е изумен от държанието на вицепремиера Валери Симеонов.

" Хаос! Ние имаме една серия от безскрупулни действия, които сякаш за властта остават настрана. Аз съм слисан и от пооведението на Българска социалистическа партия, за които очевидно няма паника от цинизма на Валери Симеонов. Това не може да се изясни по никакъв метод - ще излезеш, ще агресираш по подобен метод против майките на деца с увреждания, и това ще се схване като нещо обикновено. От АБВ от дълго време казахме - цинизъм е да буташ бабички по границата, да мразиш етноси. Какво споделяме на младите - бъдете цинични, дано омразата да ви води. В Народното събрание няма съпротива ", сподели Петков в предаването " Лице в лице " по БТВ. Той счита също, че отиването на Корнелия Нинова преди време при хората, чийто добитък бе избит, е грозна далавера.

Един от основателите на партия АБВ разкри и от кое място, съгласно него, потегля конфриктът сред ГЕРБ и Румен Радев. Той потегли този скандал някъде от ръководещата партия. Още първоначално беше, когато господин. Цветанов очевидно не одобри добре загубата на президентските избори. Цветанов агресираше Радев безусловно безсмислено. От този спор страда България, страдат жителите, страда и институтоционализма в страната ", безапелационен е Петков.

Той разяснява и различията към назначението на основен секретар на Министерство на вътрешните работи. " За първи път от 90-та година насам бе натоварено толкоз доста с политика назначението на основния секретар. Това е грозно за системата. И Сидеров, и Симеонов приказваха кой да бъде и кой да не бъде. Искаха му оставката още преди да влезе в кабинета си Младен Маринов. Това е грозно политиканстване и е част от демотивацията на чиновниците в системата. Ние от АБВ доста пъти казахме, че назначението му е мощен ход. Аз съм работил с трима основни секретари и в никакъв случай никой не ми се е бъркал ", съобщи Румен Петков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР