Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разкритикува наследника си в служебното

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разкритикува наследника си в служебното
Коментари Харесай

Рашков заподозря натиск върху наследника му в МВР

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков разкритикува наследника си в служебното държавно управление Иван Демерджиев за промените по върховете на ведомството. " В момента в Министерство на вътрешните работи се уволняват потвърдени експерти ", счита Рашков, който заподозря предумисъл в това деяние и напън върху настоящия министър за назначенията и рокадите.
Рашков изрази недоволството си от уволнението на целия управителен екип на Групово дело " Национална полиция ". " Това беше екипът, който извърши промяна в централната част на дирекция на Националната полиция и разкри корупционни схеми в единния център за наказателната активност по линия на КАТ. Тази работа беше разформирована. Дали не се цели да се възвърне сходна корупционна активност в дирекцията? ", попита Рашков. Изненадваща за него е и рокадата в " Гранична полиция ".
" С тези кадрови промени какво се цели, да се върнем в Министерство на вътрешните работи на Борисов ли, да се възстановят корупционните схеми по време на изборите ли? Стоим ли на позицията си " мутри, вън " или към този момент сме на позицията " мутри, вътре "? Аз заставам на позицията си и ще заставам до дъно ", попита Рашков.
Той упорства и да бъде освободен един от заместник-министрите на Демерджиев, само че не пожела да назове името му, като добави, че един от служебните зам.-вътрешни министри е живял 6 месеца нелегално в държавно жилище, без да заплаща наем. Бившият министър се пита дали с Демерджиев към момента са в един тим и дали са имали обща цел да се отстранен корупционните практики за пазаруване на гласове.
Рашков приказва и за корупционно гнездо в дирекция на Министерство на вътрешните работи, обвързвана със собствеността. Там бил назначен човек, който преди е бил отхвърлен. Бойко Рашков прикани да се намеси и АДФИ.
Бившият министър на вътрешните работи разгласи, че е разговарял и с президента, и със служебния министър председател за рокадите, като се надява те да не са знаели за тези своеволни промени, които някои в Министерство на вътрешните работи си разрешиха да подхващат.
Вицепремиерът и длъжностен министър Иван Демерджиев опроверга изказванията на предшественика си, че рокадите са направени под напън. " Дошъл съм в Министерство на вътрешните работи да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде ", съобщи той.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР