Бившият външен министър Ивайло Калфин обяви загубата на Тереза Мей

...
Бившият външен министър Ивайло Калфин обяви загубата на Тереза Мей
Коментари Харесай

Провалът на Мей за Брекзит - най-големият от измислянето на британския парламент

Бившият външен министър Ивайло Калфин разгласи загубата на Тереза Мей за договорката за Брекзит като най-големият неуспех на английски министър председател, откато е фиктивен английският парламент преди повече от 3 века.

" Очакваше се Тереза Мей да загуби гласуването за договорката за Брекзит, само че никой не очакваше да е с подобен огромен резултат. Това е най-големият неуспех, откогато е фиктивен английският парламент, в никакъв случай министър председател не е губил с 232 гласа разлика ", разяснява Калфин в утринния блок на Би Ти Ви.

Според него това е историческо събитие.

За Калфин все по-възможно става излизане на Англия без съглашение.

Той добави, че водачът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин не е изискал отдръпване на молбата за излизане от Европейски Съюз, а е изискал вота на съмнение на държавното управление с концепцията да направи свое държавно управление и да предоговаря нови условия с Европейски Съюз.

По думите му, тези, които желаят да спрат Брекзит във Англия, нямат задоволително положително политическо посланичество.

Калфин настоя също по този начин, че е трябвало от дълго време българското държавно управление да излъчи човек, който да дава отговор за Брекзит у нас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР