Бившият треньор на ПСЖ - Кристоф Галтие, беше оправдан по

...
Бившият треньор на ПСЖ - Кристоф Галтие, беше оправдан по
Коментари Харесай

Галтие отърва затвора

Бившият треньор на ПСЖ - Кристоф Галтие, беше оневинен по делото за расистки изявления. Според Le Parisien през днешния ден съдът в Ница е признал изцяло невинността му и по двете обвинявания. Треньорът не участва на оповестяването на присъдата, защото се върна в Катар след чуването предходната седмица. От октомври той е отпред на Ал-Духаил.

Галтие беше упрекнат в расизъм по време на интервала му в Ница от 2021 до 2022 година Твърди се, че той е споделил на спортния шеф на клуба Жулиен Фурние в текстово известие, че " не може да има толкоз доста черни и мюсюлмани " в тима. Освен това съгласно някои Галтие е употребявал позорен термин, с цел да опише алжирските футболисти и е отстранил Билал Брахими от тима поради постенето му по време на Рамадан.

През юни някогашният треньор на ПСЖ беше арестуван от полицията и даже беше обявено, че може да получи присъда до 3 години затвор.

На чуване предходната седмица прокурорът от Ница - Деймиън Мартинели, изиска Галтие да получи условна присъда от 12 месеца затвор и санкция от 45 000 евро. Треньорът от своя страна отхвърли всички обвинявания към него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР