Бившият треньор на Лудогорец и Динамо (Загреб) Ивайло Петев говори

...
Бившият треньор на Лудогорец и Динамо (Загреб) Ивайло Петев говори
Коментари Харесай

Ивайло Петев: Ще е интересно да видим какво ще покажат Лудогорец и Динамо

Бившият треньор на Лудогорец и Динамо (Загреб) Ивайло Петев приказва пред sportske.jutarnji.hr. В него експертът, който сега е селекционер на Босна и Херцеговина приказва за възможностите на двата отбора да доближат плейофите на Шампионската лига.

Именно точно той води разградчани през сезон 2012/13 в ШЛ, когато след 1:1 в Разград и инфарктно 2:3 в хърватската столица те отпаднаха от Динамо. И тогава, и в този момент, отпред на отбора от " Максимир " е Анте Чачич.

Г-н Петев, задават се забавни конфликти в Шампионската лига.

Така е, срещат се Лудогорец и Динамо, а аз съм водил и двата тима. Спомням си чудесно мачовете отпреди 10 години. И в двата от тях Динамо вкара късни голове и продължи напред. Срещите бяха ужасно шоу, само че това е минало. Ще е забавно да забележим какво тимовете ще покажат в този момент в борба за Шампионската лига.

Гледахте ли мачовете на Динамо досега?

Наблюдавах семейството на Шкупи (2:2), а от реванша видях единствено репортаж. Първият дуел бе мъчителен за Динамо. Видях, че хърватските медии бяха доста сюрпризирани. Но за какво? Вярвайте ми, в днешно време в евротурнирите няма лесни противници. Още повече, че в този шампионат срещаш първенец на страната си. Най-важното е, че Динаом продължи. Помни се резултатът, останалото се не помни. А и към момента е началото на сезона. Не може по това време да си във върхова форма. Тя се реализира по-късно.

За продължаването оказа помощ и националът на Босна и Херцеговина Лука Менало...

В реванша в Скопие влезе на почивката и малко по-късно асистира на Ариян Адеми за единствения мач. Менало изигра ужасно второ полувреме. Виждам, че от началото на сезона се показва доста добре, само че постоянно е запаса... Дали би трябвало да е в стартовия състав? Анте Чачич взема решение това, аз не желая да се греша. Ще кажа единствено, че постоянно играе мощно в националния тим, отличен халф е.

Познавате чудесно Лудогорец. Какво очаквате от мачовете с Динамо?

Гледах реванша с Шамрок Роувърс (б.р. - изгубен от разградчани с 1:2, след победа в първия мач с 3:0). Беше сложен, ирландците поведоха с 2:0, а имаха и други положения. Шамрок сподели доста по-силна игра от тази в Разград, само че в последна сметка всичко приключи добре за Лудогорец, който имаше и стабилен задатък от първия дуел. За реванша те може би са си мислили, че ще им е леко, само че... Вече споделих какво мисля по тази тематика. И по тази причина бих сравнил дуела в Дъблин с първата среща сред Динамо и Шкупи. Винаги би трябвало да си в темп, " да гониш часовника ", без значение от името на противника. В последна сметка ирландците бяха сложен конкурент, само че ясно се видя, че разградчани са по-добри. Понякога отбори като Шкупи и Шамрок могат да изненадат любимци като Динамо и Лудогорец, само че в последна сметка по-големите тимове продължиха напред. Това е тъй като имат доста, доста по-качествени футболисти. Просто класата им е по-висока.

Как ви наподобява Лудогорец?

Без подозрение, това е най-силният тим в България, освен това с разлика пред останалите. Всеки знае, че към този момент 11 пъти подред са първенци, непроменяемо играят в груповата фаза на евротурнирите. Имат доста добър състава. Много мъчно е да се предскаже кой всред Лудогорец и Динамо ще продължи към плейофите на шампионската лига. Веднага можем да извадим титулярните единайсеторки, да разгледаме кой тим на коя позиция има преимущество. Но просто няма смисъл, тъй като резултатът от това съпоставяне ще е тъждество. Очаквам два доста забавни мача, възможностите са 50 на 50. Всеки има козове, нюансите ще дефинират крайния победител. Както стана и преди 10 години, когато аз се изправих против Динамо на Анте Чачич. Тогава и ние можехме да продължим. Сега също е непредсказуемо. За мен няма любимец в конфликта. Мнозина смятат за подобен Динамо, само че това не е по този начин. Кой може да подцени Лудогорец? Та този отбор с всяка година става по-силен. Ще бъда на срещата в Разград и имам вяра, че ще се насладя на мощен футбол. Все отново съм водил и двата отбора, по какъв начин може да пропусна подобен мач?

Как Лудогорец ще се опълчи на Динамо? Ще нападна или ще дебне за своите благоприятни условия?

Не мога да кажа, тъй като не ми е работа. Но предвид на значимостта на мача ми е мъчно да допускам, че ще започват доста атакуващо и прекомерно рисковано. Но същото важи и за Динамо.
 Главоблъскъници за Анте Шимунджа преди първия мач на Лудогорец с Динамо (Загреб)
Главоблъскъници за Анте Шимунджа преди първия мач на Лудогорец с Динамо (Загреб)

Най-много грижи на словенеца основава халфовата линия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР