Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи определи

...
Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи определи
Коментари Харесай

Критикуват САЩ заради ситуацията с Новак Джокович

Бившият треньор на американската тенисистка Серина Уилямс Рик Мачи дефинира обстановката с Новак Джокович и Откритото състезание на Съединени американски щати като " смешка ".

Трикратният първенец на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк няма да може да вземе присъединяване в тазгодишното издание на конкуренцията поради имунизационните правила за влизане в Съединени американски щати. Не за първи път статуса на Джокович като неимунизиран срещу ковид го попречва да играе на шампионат от Големия шлем. В началото на година той не бе позволен в Австралия.

Сръбската звезда се надяваше да успее да взе участие на Откритото състезание на Съединени американски щати, а от Американската тенис асоциация обявиха, че ще се съобразят в всяка смяна в политиката на държавното управление, която би му разрешила да играе, само че такива не бяха оповестени.
 Димитър Кузманов се класира финалния кръг на квалификациите на US Open
Димитър Кузманов се класира финалния кръг на квалификациите на US Open

Победи Броуди

Рик Мачи подлага на критика настоящите правила и има вяра, че протичащото се е неприятно за спорта.

" Не ми харесва. Това не е добре за тениса. Не, че се безпокоя толкоз доста, само че Новак игра през предходната година, а тогава обстановката с КОВИД-19 беше по-лоша. Сега обстановката е огледална, само че той не е имунизиран. Не пускат хората в страната, това е същинска смешка ", разяснява Мачи.

" Просто няма смисъл, само че това е държавното управление. Няма никакъв смисъл. Не мисля, че тенисът има нещо общо с това. Трябва да си имунизиран, с цел да влезеш. И тук става дума освен за най-хубавият тенисист в света, а за доста други хора, които не са имунизирани и евентуално това визира техния бизнес, опцията им да посетят околните си или други неща ", сподели още Рик Мачи.

" Новак Джокович обаче е в центъра на вниманието. Чувствам, че той ще завърши кариерата си като най-великият тенисист в историята, в случай че може да играе на шампионатите. Но, в случай че не си имунизиран, кой знае какво може да се случи. Това не ми подхожда и считам, че трябваше да има особено изключение, само че в случай че го създадат за него, би трябвало да го създадат за всички ", добави експертът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР