Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде интервю
Коментари Харесай

Кокала за Саво Милошевич: В България сме страхотни дуп*давци

Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев даде изявление за " Тема Спорт ", в което разяснява успеха на сините над Черно море и оставащите два кръга от шампионата. Кокала, както е прочут измежду почитателите, показа мнението си и за информациите, че Саво Милошевич ще поеме столичани. Той приказва за борбата за купата и тази в дъното на класирането, като даде своята прогноза до края на шампионата.
 Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Живея с Левски! Няма по какъв начин ЦСКА да е първи несправедливо
Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Живея с Левски! Няма по какъв начин ЦСКА да е първи несправедливо

" Отборът заслужава мощен спонсор "

Г-н Велев, Левски победи мъчно Черно море в последния мач. Как ви се видя играта на сините?

Малко необичайно е, тъй като Левски постоянно се е борил за купата и спечелването на купата, и в този момент целта да е преследване на третото място... Лошо няма, всеки тим би трябвало да има цел, само че това не подхожда на сините. За мен наложително е отборът да играе в Европа. Това може да се реализира, тъй като към този момент си осигуриха най-малко бараж със седмия в класирането. Не мога да кажа, че съм удивен от това, което видях като продукция против Черно море.

Появиха се информации, че Саво Милошевич ще поеме Левски от идващия сезон. Какво е мнението ви за сръбския треньор?

Отново се потвърждава остарялата максима, че в България сме страхотни дупедавци. Представяте ли си някой българин да застане отпред на сръбски гранд?! Няма да мога да го видя това в този живот. И то се приказва за Саво Милошевич, който с нищо не е видян или е постигнал в треньорската си кариера. Да не встъпвам в детайлности. Знам защо става въпрос, къде е бил ментор и какъв брой се е застоял. Отново ще бъде безусловно неправилен ход на управлението на Левски, в случай че се вземе сърбин. В ЦСКА е подобен (б.а. Саша Илич), на националния тим (б.а. Младен Кръстаич), а и в Славия беше от тази страна. В Ботев Пловдив пък бе португалец, международно незнаен, който не знае къде е попаднал. Ако го попитате дали е в България, ще се зачуди. Не мога да схвана каква е тази история. Да е някое класно име и потвърден треньор, склонен съм. Но той ще желае доста пари, с цел да поеме тима. Виждаме имената, които се спрягат. Те даже и майките им не ги знаят. Като погледнат през шпионките и питат: " Ти кой беше? ", както споделя Вили Вуцов. Имаме задоволително български треньори, само че естествено тук тази специалност е доста обезценена. Виждате какво стана във ФК ЦСКА 1948. След всеки втори мач се сменява наставникът.

Дори към този момент изгубих броя на треньорите там. Всичко опира до разбирането на президентите. Имаме огромно разминаване. Те си мислят, че схващат безусловно всичко и си вършат каквото изискат. А с каква тактика се прави даден тим, въобще не ги интересува. Ще дам незабавно образец. Ангел Стойков, който бе дълго време селекционер на младежите и юношите на България и Венци Стефанов реши да го пусне в мъжкия футбол. Даде го на неговия другар кмета на Монтана (б.а. Златко Живков) и след три мача го разкриха, че в никакъв случай не е работил с мъже и го освободиха. Всичко става с връзки. Мога да кажа и други имена. Затова нямаме и футбол. Вместо да се даде доверие на българските треньори, в този момент се спрягат единствено чужденци. Може би и Сираков го е боязън, откакто докара Петев и го съблякоха на " Герена " и в този момент да не създадат същото с различен български треньор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР